Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Honister Pass

Domyślnie Honister Pass

Z dzisiejszego objazdu okolicy
    Zapraszam

Domyślnie

No calkiem ciekawa okolica do objezdzania. Fajny kadr, strumien udanie prowadzi wglab zdjecia, po drodze dla urozmaicienia mamy ten glaz i ta potezna gora w tle. Spoko kolorki wyszly.
    Jedyby minusik obrobkowy, to bym podostrzyl. Szczegolnie te brazowe trawy po lewej na dole od glazu moglyby byc ostrzejsze. No i mozna by zdjac pozostalosci szarej polowki;-0. O ile wzgorze po prawej jeszcze ujdzie, to to po lewej niezbyt sie prezentuje.
    W sumie dwa minusy wyszly. Ostrosc i pozostalosci szarej polowki. Ale ogolnie to fota sie podoba
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 05-01-2012 o 22:30
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Pięknie tam, uwielbiam takie widoki. Nawet nie chce mi się wnikać w szczegóły, tylko kontempluję, a wygląda że wszystko jest na swoim miejscu.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    wygląda że wszystko jest na swoim miejscu.
    poza ogolnym brakiem ostrosci. mydlo straszne...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Kadr piękny, ale kolorystyka, saturacja i przede wszystkim niebo, do poprawy

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    Zdanie zaczynamy wielką literą
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Kadrowo daje radę, ale dobrze byłoby odwiedzić to bardzo ładne miejsce w bardziej sprzyjających warunkach.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    Ostrości jak dla mnie jest dosyć i nie ma tu najmniejszego znaczenia, mogłoby być zupełnie miękko, bo liczy się widok.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainer Zobacz posta
    dobrze byłoby odwiedzić to bardzo ładne miejsce w bardziej sprzyjających warunkach.
    trzeba by tam mieszkac na lake distict nie da sie przewidziec pogody na 2 dni w przod, tak mi powiedziala miejscowa kobieta u ktorej wynajmowalem pokoj, a i sam sie o tym przekonywalem, jak przez 10 dni ani razu mi sie nie potwierdzila prognoza na nastepny dzien

kadr dobry, niebo faktycznie do poprawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Zdanie zaczynamy wielką literą
    Widocznie palez z shift'a mi sie zsunal

Domyślnie

Kadr i miejsce faktycznie należą do mocniejszych stron tej odsłony.
    Szczególnie miejsce . Jeżeli chodzi o sam kadr, to starłbym się bardziej wyeksponować strumień, aby więcej dynamiki w nim zagościło. Czyli bliżej, niżej, bo tak to trochę widokówkowo wyszło. Co wcale nie musi oznaczać źle, abyś mnie dobrze zrozumiał.
    Największą bolączką jest jednak mz brak odpowiedniego światła. Jednak widać tu doskonale jak niedobór tego bardzo ważnego elementu w fotografii krajobrazu może spłaszczyć i spłycić przestrzeń. Jest tak jakby całość pacą przeciągnął.
    Chociaż perspektywa powietrza i tak dużo pożytecznego tu zrobiła .
    Kolory nie są złe. Tylko na niebie trochę zafarbów się pozakradało. I jak już wcześniej wspomniano z zaciemnieniem po nd-ku można by trochę powalczyć.
    Miejsce z dużym potencjałem. Zatem warto zapolować na nie raz jeszcze w bardziej sprzyjających warunkach, bo efekt może okazać się bardzo zadawalający dla oglądających, jak i samego Autora.
    Pozdrawiam .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów