Szukaj
90% problemów można rozwiązać za pomocą google...
Na pozostałe 10% wystarczy wódka...
ładnie w kadrze , bdb miejscówka, ale ewidentnie zabrakło Ci światła![]()
gdyby mu swiatla zabraklo to by zdjecia nie zrobil...
co do foty to rzeczywiscie wakacyjna jest. nie trafiles w odpowiednia pore dnia to po pierwsze, po drugie wyspa Skye jest bardzo wymagajaca jesli chodzi o pogode...znaczy sie ta zawsze jest, ale przewaznie deszczowa![]()
moim zdaniem B&W by chyba bardziej w tym momencie pasowalo. z dobra konwersja ta fota nabrala by tzw. "jaj"
Moim zdaniem autor poległ na etapie wołania z RAWa co bardzo widać po "jakości" albo właściwie jej braku klifu/skały. Chyba, że tu był inny soft w użyciu niz tylko proste wołanie z RAWa.
Sama miejscówka super ale nie wystarczy pokazać super miejsce by przyćmić niedomaganie zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Kulten ; 04-01-2012 o 22:57
jest pytanie czy autor uzywa formatu RAW czy tylko JPEG...
Z tego co pamietam to byla pora zachodu ale pogoda nie rozpieszczala.
i z tym sie zgodze, dwa razy probowalem w tym miejscu i niestety za kazdym razem bylo to samo
Obrobka nie jest moja najlepsza strona ale probuje czasami pobawic sie suwakami. Wiem, ze jeszcze troszke czasu na jakies efekty ale w tej chwili jest jak jest.
Tak robi w RAW
Walczone Lightroomem, byc moze nie w tym kierunku. Jak w temacie jest wakacyjnie i zdaje sobie z tego sprawe.
90% problemów można rozwiązać za pomocą google...
Na pozostałe 10% wystarczy wódka...
Miejscówka malinka, szkoda, że warunków nie trafiłeś lepszych.
LED ZEPPELIN
No LR to eleganckie narzedzie jest. Tak extremalnie jak Marcin nie podchodze do tematu, ale podpowiedzial mi swego czasu ktos a i sam potem doczytalem o nieglupiej mozliwosci w tym sofcie. Mianowicie w presetach LR masz jeden z podstawowych presetow sluzacy do tzw. zerowania plikow. To jedyny preset jakiego uzywam. Po nim jest duzo latwiej. Od poczatku do konca sam decydujesz co i jak bez jakiegokolwiek wplywu ustawien czy to puchy czy tez softu.
Bo trudno sie nie zgodzic z kolegami podnoszacymi kwestie braku jakosci w tej focie. I nie odnosze sie do kadru, bo ten akurat mi gra.
Skontaktuj się z nami