Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    No fakt, masz rację, ale zauważ że wiele ostatnio prac prezentowanych jest z wybrzeża GB, Irlandii, Szkocji, etc. Tam pomysłów i miejscówek jest od zatrzęsienia, ktoś jak ja mieszka z dala od morza, to może sobie pomarzyć Fakt, że bywam co roku nad morzem/oceanem, nie powoduje że tym krótkim czasie można przywieźć ciekawy materiał...
    No sam nie wiem skąd ten wysyp . Ale popatrz na zdjęcia kolegi Ostrego, wzbudza u niejednego fale zazdrości albo przynajmniej chęci powielenia jego dokonań .

Polska jest dobra, wymaga tylko więcej poświęcenia no i ekonomiczne aspekty tutaj też nie pozostają bez głosu, jak i czas itd.

Domyślnie

Dokładnie jest jak piszesz, może źle się wyraziłem w Polsce też są ciekawe miejsca, ale niestety potencjał "ciekawych" kadrów zauważam po za granicami kraju, być może spowodowane jest to wyszukiwaniem miejsc geograficznie i historycznie ciekawszych i dających dużo więcej możliwości w sprawie kreatywności fotograficznej...

A fotka autora ma jak widać potencjał, coś bym zrobił z jasnymi częściami kadru i troszkę podkręcił kontrast aby podkreślić dół...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Klimat zdjęcia kojarzy mi się się z późnymi pracami Williama Turnera.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekvampirek Zobacz posta

powiem ci, ze samemu jakos tak inaczej mi sie pleneruje i jak stare powiedzenie mowi: we "dwojke razniej" nam bylo teraz jakos tak smutno sie zrobilo

pozdrawiam serdecznie
    Nawet sobie nie wyobrazasz jak mi bardzo brakuje naszych wypadow. Ale tak jak sie umawialismy poszperam poszukam przygotuje i jakis intensywny urlop zaplanujemy. No i oczywiscie Lake District na jesien pozna. Tylko zaklep u Krolowej Pogode sprzyjajaca. Przynajmniej tak jak ostatnio.
    Pozdrawiam Wszystkich.

Domyślnie

Jedynie ta jasna plama mi wadzi, właśnie przez ową jasność, która daje po oczach. Cała reszta jest bardzo klimatyczna i zamknięta w dobrym kadrze.
    LED ZEPPELIN

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Jedynie ta jasna plama mi wadzi, właśnie przez ową jasność, która daje po oczach. Cała reszta jest bardzo klimatyczna i zamknięta w dobrym kadrze.
    Powiem Ci ze gasilem te plame. U mnie az tak nie wali po oczach, stad tez zostawilem. No ale to tylko Nec a nie zadne Eizo. Slonce wschodzilo i mgla miast przygasic, blask rozswietlila jeszcze bardziej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Powiem Ci ze gasilem te plame. U mnie az tak nie wali po oczach, stad tez zostawilem. No ale to tylko Nec a nie zadne Eizo. Slonce wschodzilo i mgla miast przygasic, blask rozswietlila jeszcze bardziej.
    U mnie nawet "podły" NEC nie stoi przed oczami, zainwestowałem parę lat temu w szkło marki Philips... I dobrze mi z tym
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

A co Wy wszyscy byście chcieli takie stonowane, wyważone i w ogóle akuratne. To jest bardzo fajny strzał i to własnie go wyróżnia, że nie jest idealnie. Przecież tak własnie bywa naprawdę, że daje czasem po oczach. Nie podoba mi sie wcale takie ciągłe namawianie do robienia landszaftu jak jakiegoś idealnego obrazu malarskiego. Nie wszyscy tak rozumieją fotografię krajobrazu. Powiem więcej, takie poukładane, wycyzelowane i wyczyszczone dla mnie jest nudne i nie budzi emocji. Tu widzę nastrój, złapaną ciekawą chwilę i dla mnie to wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 05-01-2012 o 02:47
    A new shit has come to light...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Świetny strzał. Ciął bym jedynie lewą do początków wzgórza. Lub próbował dać pion (inny pomysł na kadr), z lekka tylko rozjaśniony wschodem.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Miejsce i warunki miałeś kapitalne mnie się podoba, ale można tak jak wczesniej pisali koledzy pokombinować z innym kadrowaniem
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów