Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Domyślnie Uzytkownicy Intela kilka pytan...

Dostalem ciekawa oferte, moge kupic za smieszne pieniadze i7 860 na slocie 1156 z plyta glowna (jaka sie dowiem niedlugo) w owym czasie topowa....
    Pytanie czy zauwaze jakas roznice pomiedzy Phenomem X4 965 a tym i7?
    Nie jest to nowy procek, slot mnie nie martwi, sprawa ma sie tak, ze plyte glowna, procek, zasilacz (jakis OCZ 600W) i obudowe z 4GB RAM (RAMu zaraz kupie min 8GB) moge miec za kwote ok 600-800zl....
    Dodam, ze wszystko jest legalne, nie kupuje kradzionych rzeczy....
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 03-01-2012 o 14:42

Domyślnie

wg mnie nie masz na co kasy wydawac.. jak tak to zamien - rozumiem, ze masz juz phenoma..?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarvik Zobacz posta
    wg mnie nie masz na co kasy wydawac.. jak tak to zamien - rozumiem, ze masz juz phenoma..?
    Tak mam, ten intel to jak by nie bylo 8 watkow....
    Roznica wedlug testow niewielka, pobor pradu mniejszy.....dlatego pytam was.
    Poza tym ten procek chodzi w granicach 1000-1200zl to chyba nie warto....
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 03-01-2012 o 15:54

Domyślnie

Po co Ci te 8 watkow?

Jezeli nie wiesz, to zapewne nie sa Ci wystarczajaco potrzebne.
    Jezeli ich bardzo potrzebujesz, to wypadaloby sie szarpnac na cos troche nowszego. Bo inwestowanie w starsza technologie nie jest najlepszym pomyslem. Jezeli chcesz zamienic sprzet, sprzedawac swoj, to imho szkoda zachodu. Osobiscie poczekalbym do ivy bridge ze zmiana mobo/procka.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 03-01-2012 o 20:14
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Phenom II 965 jest energożernym potworem (temp./głośność), a na dodatek jest wolniejszy. Jednak czy różnica jest warta całego zachodu wymiany to już się sam zastanów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Phenom II 965 jest energożernym potworem (temp./głośność), a na dodatek jest wolniejszy. Jednak czy różnica jest warta całego zachodu wymiany to już się sam zastanów.
    Widzisz taka odpowiedz chcialem uslyszec, na wymianie plyty i proca tylko zarobie, bo klijent na moje czesci juz jest
    Dodam tylko, ze bardzo bym chcial jeszcze ciszej niz teraz mam a mniej pradu = ciszej
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 04-01-2012 o 16:21

Domyślnie

Mniej prądu nie równa się ciszej, ciszej to lepszy wentylator a jak ktoś ma przegięcie to woda.

Mniej prądu przy tym samym wentylatorze to skórka za wyprawkę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Mniej prądu nie równa się ciszej, ciszej to lepszy wentylator a jak ktoś ma przegięcie to woda.

Mniej prądu przy tym samym wentylatorze to skórka za wyprawkę...
    Czyli roznica jest za mala? Tyle, naczytalem sie o Intelu i obrobce, ze przy takiej okazji cenowej chce zmienic co nie co....
    Wentylator mam dobry z wentylem 140mm i chodzi bardzo cicho, sadze, ze ten i7 po podkreceniu bedzie szumil tak samo jak ten AMD na standardowych czestotliwosciach

Domyślnie

Ale procesor jest bezgłośny!

To wentylator może szumieć bądź nie. Sam procesor może najwyżej skwierczeć jak go przypalisz, ale dźwięków wydawać nie ma prawa!

Jeśli zmienisz procesor zostawiając wentylator to szum będzie dokładnie taki sam jak ze starym prockiem (zmniejszy się może delikatnie w związku z tym, że mniej ciepła odprowadzić musi, więc może system go odrobinę zwolni ale to będą procentowe albo promilowe wartości - najprawadopodobniej bez sprzętu będzie ciężko w ogóle usłyszeć różnicę)

Domyślnie

Nie musisz mi tego tlumaczyc, wbrew pozorom troche o tym wiem, wentyl mam tej firmy z kosami, nie pamietam nazwy, jest dobry....
    Predkosc obrotowa wiatraka sie zmniejszy przy mniejszym poborze pradu a co za tym idzie bedzie chlodniej pomiedzy procem a radiatorem

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów