Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Dolinka

Domyślnie

Kadr mi się nawet podoba, ale brakuje na tym zdjęciu ciekawego światła. Zaatakuj to miejsce przy bardziej sprzyjających warunkach, bo wydaje mi się, że może to dobrze wyglądać.
    Dziwnym nie jest

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Dokładnie tak. kadr świetny, światło nie abla. Może kontrastowanie by pomogło.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Dokładnie tak. kadr świetny, światło nie abla. Może kontrastowanie by pomogło.
    Zdaje sobie sprawe, że światła tu nie ma, ale też nie sztuką jest zrobić poprawne zdjęcie z mega światłem, czasami trzeba powalczyć i z takim.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Próbowałeś w BW z silnym kontrastem?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Próbowałeś w BW z silnym kontrastem?
    NIe, ale jakoś nie widze tego.

Domyślnie

Może kontrastowanie by pomogło.
    O dobre slowo, teraz wyszlo plasko i jest wyprane...

Domyślnie

Locter myślę że Alf ma rację-w BW dobrze się prezentuje,nawet już to sprawdziłem

Domyślnie

Podoba mi się dbałość o szczegół na pierwszym planie. Poza tym, powtórzę za kolegami, iż selektywny kontrast tu i ówdzie zdecydowanie poprawił by odbiór tej fotografii.

Domyślnie

Technicznie na tyle na ile to można ocenić po tej wielkości zdjęcia jest bez zarzutu. Jednym może się podobać ten kontrast między stalową barrerką jako formę pewnej nowoczesności w zderzeniu ze staro i klasycznie wyglądającym mostem ; inni z kolei mogą to poczytywać za wadę . Ja umieściłbym siebie jednak wśród tych drugich.

Miałeś ciekawe światło ale robienia zdjęć nad morzem a w górach jeż nie bardzo, bo w efekcie tam gdzie powinno czuć się zróżnicowanie warstw, wysokości nawet faktur terenu jest płasko.

I moim zdaniem żadne dodatkowe czary mary tu nie pomogą. Jest poprawnie, jest dobrze.

I nie piszę, że nie ma szału bo fotografia krajobrazowa nie musi się opierać li tylko na uwiecznianiu spektakularnych tworów przyrody/natury .

Dobrze, że też wróciłeś .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów