Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Zdjecia weselne

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malachowskim Zobacz posta
    do efixa mam wtyczkę w Firefoxie i jakoś ich nie pokazuje :P i nie wiem jakim cudem kolega zaitsev je zobaczył
    normalnie widać exifa
    zdjęcie nr 5
    f=2.2, iso 800, czas 1/125", nikon d700 i 35/1.8

Oszczędny w słowach Awatar mac87
    Miasto
    ok. Nysy, Grodkowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    W zasadzie wątek o szkiełku 35mm f1.8 + d700 autora? więc chyba odpowiedź masz.
    Zasługa ww sprzętu? A w tych samych warunkach, ale N. D90 uzyskałbym podobny efekt?
    D90 / 18-105 / Blenda F&V

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malachowskim Zobacz posta
    do efixa mam wtyczkę w Firefoxie i jakoś ich nie pokazuje :P i nie wiem jakim cudem kolega zaitsev je zobaczył
    firefoxem to mozesz sobie na nasa klase wchodzic Uzyj np. opandy.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mac87 Zobacz posta
    Zasługa ww sprzętu? A w tych samych warunkach, ale N. D90 uzyskałbym podobny efekt?
    Taki nie. nawet z racji tego,że d90 to dx.
    35tka fajne szkiełko na fx,ale na dx już traci swój urok chociaż jest pod niego dedykowane.

Domyślnie

Będzie minimalnie większa głębia na DX i w pełni otwartym obiektywie. Ale efekt podobny spokojnie do uzyskania. Siła w dobrym naświetleniu kadru i ładnej obróbce - ale bez żadnych udziwnień. D700 ma dużą dynamikę nawet na wyższych ISO i to umożliwia utrzymanie kolorów. Tu ISO 400 i 800 bardzo ładnie dobłyśnięte lampą (pewnie odbita od sufitu), która umożliwiła zachowanie kolorów i lekko wybiła postacie na pierwszy plan obniżając jednocześnie wymagane ISO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Będzie minimalnie większa głębia na DX i w pełni otwartym obiektywie. Ale efekt podobny spokojnie do uzyskania...
    Mosad może warto zapytać mac87 co miał na myśli pisząc o "takim efekcie"? zakładam,że chodzi mu o plastykę zdjęcia,a nie obróbkę.

Oszczędny w słowach Awatar mac87
    Miasto
    ok. Nysy, Grodkowa

Domyślnie

Tak, chodziło o plastyke. Wtrące poza tematem- byłem dziś w FJ z nadzieją na zakup tego szkła (35mm 1.8G 799zl), ale okazało się, że ma BF. Szkoda.
    D90 / 18-105 / Blenda F&V

Domyślnie

Też uważam, że można by się zwrócić z pytaniem bezpośrednio do autora zdjęć z prośbą o wypowiedzenie się w wątku - wtedy nie będzie samolubnie
    Obróbki żadnej wielkie tu nie ma poza podciągnięciem kolorków vibrancem i/lub saturacją lub zastosowaniek któregoś z presetów LR (kubota coś takiego stworzył i nazywa się to Vividizer)
    Jeśli chodzi o 35 1.8 na FF to co kto lubi. Ja miałem to szkło i sprzedałem. Wg. mnie nie jest użyteczne powyżej 2.0 na FF. Przesiadłem się więc na 35 2.0 i jest bajka, a winietkę zawsze można dodać
    pozd®ówka
    Wszyscy kłamią.
    ot, pstrykam: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    Taki nie. nawet z racji tego,że d90 to dx.
    35tka fajne szkiełko na fx,ale na dx już traci swój urok chociaż jest pod niego dedykowane.
    Piszesz, że 35 1.8 jest lepsza na fx? Chyba zapomniałeś o winietowaniu na pełnej klatce

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Wysil się trochę i poczytaj o tym szkle. W pewnym stopniu jest użyteczne z FX właśnie w tym który najbardziej pasuje ślubniakom.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów