Szukaj
Będzie minimalnie większa głębia na DX i w pełni otwartym obiektywie. Ale efekt podobny spokojnie do uzyskania. Siła w dobrym naświetleniu kadru i ładnej obróbce - ale bez żadnych udziwnień. D700 ma dużą dynamikę nawet na wyższych ISO i to umożliwia utrzymanie kolorów. Tu ISO 400 i 800 bardzo ładnie dobłyśnięte lampą (pewnie odbita od sufitu), która umożliwiła zachowanie kolorów i lekko wybiła postacie na pierwszy plan obniżając jednocześnie wymagane ISO.
Tak, chodziło o plastyke. Wtrące poza tematem- byłem dziś w FJ z nadzieją na zakup tego szkła (35mm 1.8G 799zl), ale okazało się, że ma BF. Szkoda.
D90 / 18-105 / Blenda F&V
Też uważam, że można by się zwrócić z pytaniem bezpośrednio do autora zdjęć z prośbą o wypowiedzenie się w wątku - wtedy nie będzie samolubnie
Obróbki żadnej wielkie tu nie ma poza podciągnięciem kolorków vibrancem i/lub saturacją lub zastosowaniek któregoś z presetów LR (kubota coś takiego stworzył i nazywa się to Vividizer)
Jeśli chodzi o 35 1.8 na FF to co kto lubi. Ja miałem to szkło i sprzedałem. Wg. mnie nie jest użyteczne powyżej 2.0 na FF. Przesiadłem się więc na 35 2.0 i jest bajka, a winietkę zawsze można dodać
pozd®ówka
Wszyscy kłamią.
ot, pstrykam: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami