Close

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 132

Wątek: Izrael

Domyślnie

Są oferty do Iranu, słabo szukasz, albo nie w tych biurach podróży
    bo w sumie to są wyjazdy skierowane do konkretnych ludzi, którzy wiedzą co i po co.
    No nie dla Ciebie jak widzę
    bez urazy.
    Mnie na taką organizowaną przez kogoś po prostu nie stać. Samemu się da to samo za dużo mniejsze pieniążki i to praktycznie w każde miejsce na ziemi.

Domyślnie

Ja nie widzialem zadnych zorganizowanych wycieczek do iranu, ale tez zadnych w sumie nie szukalem bo nie korzystam z biur podrozy. Kasandra, jestes pewna ze nie mozesz tam sama jechac? Wiem, ze moze byc troche problemow z dostaniem wizy, ale nie slyszalem o tym, ze kobiety same nie moga tam podrozowac.

Domyślnie

Teoretycznie mogę, a praktycznie interesowałam się tematem i nie pojechałabym sama jako kobieta. Gdybym była chłopem to co innego. I naprawdę są wyjazdy zorganizowane, choć ciężko je nazwać wycieczkami, dlatego nie każdy na nie trafia, ale jak ktoś szuka to znajdzie i to niezły wybór
    Natomiast tego problemu (podróży samej) nie ma w Izraelu.
    Można sobie na nich psioczyć, że biedni Palestyńczycy itd, ale absolutnie nie ma żadnego zagrożenia nawet i dla samotnej kobiety dzięki temu.
    Przepiękny kraj, kolorowy jak mało który, a w Jerozolimie jestem zakochana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    ...Przepiękny kraj, kolorowy jak mało który, a w Jerozolimie jestem zakochana.
    Czy jedno szerokie szkło wystarczy (głównie Droga Krzyżowa), czy coś dłuższego jeszcze brać (chodzi o samo miasto) ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Wiesz co to zależy co lubisz i jak lubisz focić.
    Szeroki kąt na pewno, bo sama droga krzyżowa w większości jest wąską uliczką, a nawet jak jest szersza to tryliony ludzi są na niej. Ja na przykład od jakiegoś czasu najchętniej bym wszystko fociła przez tele.
    Ja swój Izrael wrzuciłam tu:
    http://moje-wyjazdy.blogspot.com/201...10-israel.html
    I o ile ja jestem wrogiem wycieczek zorganizowanych to przestaję nim być, gdy za nie nie muszę płacić tak i w tym przypadku było, to żem pojechała.
    Iiiii...jeśli nie chcesz jechać na własną rękę to naprawdę polecam te wycieczki z Rainbow Tours.
    Objechaliśmy praktycznie cały Izrael, a ja teraz wiem już gdzie chcę wrócić.
    Ostatnio edytowane przez Kasandra ; 23-12-2011 o 11:39

Domyślnie

A już chciałem nie brać torby... ...trudno.

Domyślnie

Bierz bierz
    Na takie wyjazdy się jedzie kto wie, może tylko raz w życiu, jak masz potem żałować, że nie miałeś czegoś, a mogłeś mieć...

Domyślnie

wtrącę się w zdanie, na objazdówkach ja nie miałem osobiście czasu na zmianę szkieł, 80% kadrów robiłem 18-70 niestety, często brakowało tele, ale też nie było warunków (pył, wiatr) i czasu na zmianę szkła. O minutowym pośpiechu nie wspomnę, były miejsca gdzie mógłbym spędzić 2 dni, a byłem tam 15 minut albo pół dnia zamiast kilku. No niestety nie wszędzie samemu da się zoorganizować tanio takie wyjazdy ;-(
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    wtrącę się w zdanie, na objazdówkach ja nie miałem osobiście czasu na zmianę szkieł, 80% kadrów robiłem 18-70 niestety, często brakowało tele, ale też nie było warunków (pył, wiatr) i czasu na zmianę szkła. O minutowym pośpiechu nie wspomnę, były miejsca gdzie mógłbym spędzić 2 dni, a byłem tam 15 minut albo pół dnia zamiast kilku. No niestety nie wszędzie samemu da się zoorganizować tanio takie wyjazdy ;-(
    No właśnie: jadę w zorganizowanej wycieczce. Przebieg zwiedzania jest ustalony - mam nadzieję, że przewodnik nie jest z tych, co nie lubią fotografujących... Dodatkowo: jadę z żoną (hmmm...). "Co tam będziesz fotografował ! Daj spokój !". Mogę dodać, że kiedyś na szczycie kopuły Bazyliki św. Piotra w Rzymie też nie mogłem zdjęć robić...

Dlatego myślałem, że udam głupka, jak powieszę na szyi D700 z N20/2.8 - zawsze coś się cyknie.

Pzdr.

Domyślnie

Moim zdaniem najbardziej uniwersalny zoom się sprawdzi, na szerokim kącie umknie Ci niestety wiele zbliżeń, detali. Szeroki kąt zostaw sobie na Negev....
    Nikon i podróże ...

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów