Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Yn-565

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
    Ale czy za taką cenę będzie warto kupować Yongnuo ?? Jeśli rzeczywiście będzie to 250$ to dla mnie gra nie warta świeczki... Sam mam YN 460II - ale tu priorytetem była cena, ale w spekulowanej cenie chyba zdecydowałbym się na Metza czy Nissina
    Moim zdaniem, za taką cenę (ok. 700-750 PLN) nie warto, chyba że ktoś działa w zaawansowanym błysku w dwóch systemach. Jednak nawet wówczas trza pamiętać o braku HSS/AutoFP. Gdy potrzeba lampek tylko do CLS/AWL to dokładając ok. 100-150 PLN dostajemy flesza w pełni współpracującego z systemem (np. M50AF1).

Trza poczekać na faktyczną cenę, lecz wydaje mi się, że za wiele nie będzie odbiegała od tej przewidywanej. Wówczas sukcesu sprzedaży nie wróżę
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Temat się zagrzebał, ale YN-565EX dla Nikonów już są. Cena w Polsce - 680zł na Allegro. Bezpośrednio z Azji nawet poniżej 500zł. Wydaje mi się, że w takiej kwocie jest to świetna opcja.

Domyślnie

Hm muszę powiedzieć, że używałem yn 565 ... ze stopką do cannona. Wiec w trybie manulanym, liczba przewodnia 58 jest przyjemnym zaskoczeniem ( moja lampa była w serwisie metz 48 af drugi raz urwana stopka plastikowa !). Lampa jest bardzo solidna, metalowa stopka, precyzyjne i "czołgowe zamkniecie pokrywy baterii", wykonałem około 10.000 błysków ( zwykle 1/16 -1/128 mocy ) i daje radę. Kupię sobie ją ! Polecam.

Wyniki zdjęć:
    http://klimkiewicz.eu/aw/
    http://clubmirage.pl/ zobacz galeria ...

--------------------------------------------------------------------
    Większość zdjęć D700 + Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED
    Ostatnio edytowane przez redingo ; 22-12-2011 o 08:55 Powód: Dodanie modelu aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redingo Zobacz posta
    Hm muszę powiedzieć, że używałem yn 565 ... ze stopką do cannona.
    cos krecisz...
    co to znaczy ze stopka do Canona??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    cos krecisz...
    co to znaczy ze stopka do Canona??
    To znaczy, co znaczy. Dopiero teraz pojawiła się stopka do Nikona.

ver. Canon

ver. Nikon

Domyślnie

Pytanie do posiadaczy:
    Jak u niej ze wspomaganiem AF - nie widzę w specyfikacji żeby w ogóle było, ale jeżeli jest to jak działa?
    CLS faktycznie współpracuje z systemowymi lampami? ;>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photez Zobacz posta
    Pytanie do posiadaczy:
    Jak u niej ze wspomaganiem AF - nie widzę w specyfikacji żeby w ogóle było, ale jeżeli jest to jak działa?
    CLS faktycznie współpracuje z systemowymi lampami? ;>
    Byłbyś łaskaw sobie zaglądnąć do linku wyżej (ver. Canon), a dowiedziałbyś się wszystkiego, nawet nie rozumiejąc ani trochę angielskiego...

Domyślnie

Dzięki, mam nadzieję, że wybaczysz mi to faux pas, że ośmieliłem się zapytać ludzi z forum jak sprawuje się wersja dla NIKONA w PRAKTYCE.
    Wstydzę się podwójnie, bo "trochę rozumiem angielski", a zadałem pytanie zanim przeczytałem test lampy dla Canona :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photez Zobacz posta
    Dzięki, mam nadzieję, że wybaczysz mi to faux pas, że ośmieliłem się zapytać ludzi z forum jak sprawuje się wersja dla NIKONA w PRAKTYCE.
    Wstydzę się podwójnie, bo "trochę rozumiem angielski", a zadałem pytanie zanim przeczytałem test lampy dla Canona :/
    1. Lampy różnią się stopką, a co za tym idzie stosowaniem w trybie TTL na korpusie. Tyle. Reszta jest identyczna. Zapewne tyle doczytałeś.
    2. Wersja do Nikona wyszła w grudniu 2011 roku (info z 18.12.2011). Najwyższy czas by została sprawdzona w praktyce przez użytkowników... może jesteś chętny.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów