Szukaj
nie ma się czym chwalić...
A poz tym nieszczęsnym ogonem?
Bo po dzisiejszej zasiadce, pierwszej od dwu tygodni wykładania szamy wyszło, że jednak szama jest za blisko.
mz tło jest nieciekawe
za dużo dołu ? Tlo mimo wszystko rozpraszające - gdyby bylo cos symetrycznego, a tu rozgałęzienie... no i ten badyl lezacy w tle.
myślę, że w poziomie byłoby zdecydowanie korzystniej...
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
.. no i zmieściłby się cały w kadrze , kosztem wspomnianego dołu oraz tła.
Weź również pod uwagę wielkość myszaka przy rozłożonych skrzydłach. Pewnie nawet w poziomie by się cały nie zmieścił.
Czyli szamanko , tak jak zauważyłeś trzeba wyłożyć dalej. Przy nalotach będzie Ci łatwiej utrzymać go w kadrze , a wykadrować w PS -sie zawsze można.
powodzenia
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
Dzisiaj jałowa zasiadka - ciemnica straszna, odwiedziły mnie dwa. Szamka wyłożona dalej, dużo dalej. Kombinowałem ze zmianą tła, tzn zmianą orientacji budy ale ukształtowanie terenu jest takie a nie inne i zmiana mogłą by wyjść na gorsze. Nowej miejscówki na razie nie mam dogadanej więc muszę się męczyć z tym co mam.
Postaram się przy najbliższej okazji (odrobina pogody\światła) podrzucić coś nowego, oby lepszego.
Normalnie nawet nie wchodzę do tej kategorii, ale pojawiło się jako ostatnio komentowane w ogóle ... i tytuł mnie przyciągnął
Jeśli się czepiać, to faktycznie trochę dużo tła. Faktycznie też ucięty ogon.
Fenomenalne jest natomiast tło. Domyślam się, że w zdjęciach przyrody bardziej popularne jest rozpaciane lustro, ale w tym przypadku drzewo rozpromieniające się od sylwetki ptaka robi dla mnie całe zdjęcie i dodaje siły.
SUPER!
Skontaktuj się z nami