Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Timeless

Domyślnie Timeless

... człowiekowi w plener chce się jechać, ale pogoda nie pozwala i nie chce współpracować

Wczoraj, w hrabstwie Donegal (północno-zachodnia cześć Irlandii), zanotowano dwie bardzo wysokie fale na Oceanie:
    pierwsza, około południa, o wysokości 16m - ponad dwie godziny później: 20.4m! Wiało z prędkością 145km/h!

Także sami widzicie... nie ma jak

Tak więc grzebie w szufladzie i ... coś takiego odgrzebałem

Zapraszam

Pozdrawiam
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Ładnie jest, chociaż trochę nużący dół. Może jakby ten pas kamieni oziębić, nie wiem... Ucięte nad miedzą też mi się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newry highwayman Zobacz posta
    Ładnie jest, chociaż trochę nużący dół. Może jakby ten pas kamieni oziębić, nie wiem... Ucięte nad miedzą też mi się podoba.
    Podobne mam odczucia co do dołu, ale za to piękna perspektywa.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Ładnie, ładnie, ale bardziej mnie zainteresowały te gigantyczne fale - nie da się Hubercie jakoś tego pstryknąć?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Ładnie, ładnie, ale bardziej mnie zainteresowały te gigantyczne fale - nie da się Hubercie jakoś tego pstryknąć?
    Mielismy wczoraj razem jechac i to prawie w te katy gdzie byly te fale.....nie wystawisz aparatu przy takim wietrze i gradzie......
    Pamietam moje sztormowki przy 80km/h wietrze musialem trzymac statyw a fale mialy zaledwie 3-4m
    Z bolem musielismy zrezygnowac....moze innym razem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newry highwayman Zobacz posta
    O oziębianiu raczej nie ma mowy, niemniej dzięki za sugestię
    Myślałem o cięciu do panoramy, jednak taki kadr był założeniem początkowym w momencie wciskania spustu... I tak już zostało

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    (...) te gigantyczne fale - nie da się Hubercie jakoś tego pstryknąć?
    Wiesz Andrzeju - generalnie da się, jednak prawdopodobieństwo ustrzelenia takowej fali jest ... bardzo niskie. Trzeba być albo bardzo dobrze zorientowanym w kwestii pogody (zmienny kierunek wiatrów, ich prędkości itd), albo po prostu znaleźć się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze
    Tutejsi meteorologowie mają na Oceanie specjalne boje, w których zamontowane są czujniki, rejestrujące wszelkiego typu zmiany/zaburzenia (jeśli tak to można nazwać). Trzeba byłoby się "podpiąć" pod taką i ... obserwować
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mielismy wczoraj razem jechac i to prawie w te katy gdzie byly te fale.....nie wystawisz aparatu przy takim wietrze i gradzie......
    Pamietam moje sztormowki przy 80km/h wietrze musialem trzymac statyw a fale mialy zaledwie 3-4m
    Z bolem musielismy zrezygnowac....moze innym razem
    Znam ten ból, ostatnio też dostałem po tyłku od sztormowego morza. Szkoda, morze w dzikim szale wygląda super.
    Przepraszam Hubercie za OT, ale w gruncie rzeczy Ciebie to też dotyczy.
    O, widzę teraz Twój komentarz - dzięki.
    A w ogóle to ubierz czapkę bo zimno.
    Ostatnio edytowane przez Nikonozaur ; 14-12-2011 o 23:48
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Fajnie pokazane, szczególnie gdy za tym wzgórzem jest taka przestrzeń. Fajne i pogoda też ;]

Domyślnie

Ja rowniez ciachnalbym troche dolu. Tak zeby tylko troszke zostawic tego pasa kamieni. Wydaje mi sie ze zdjecie byloby wtedy bardziej zrownowazone. Ot, taka sugestia.
    Ogolnie to sie podoba.9
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

po docieciu skroci sie perspektywa i mz. fota straci, toskania ma taki urok i albo sie go kupuje albo nie - mnie sie podoba i na siłe niczego bym nie zmieniał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów