Ostatnio strasznie ciężko o kawałek bezchmurnego nieba. Udało się wstrzelić w okienko na dość krótki czas. Może jakieś uwagi co do tego zdjęcia? Zapraszam do oglądania i komentowania.
Szukaj
Ostatnio strasznie ciężko o kawałek bezchmurnego nieba. Udało się wstrzelić w okienko na dość krótki czas. Może jakieś uwagi co do tego zdjęcia? Zapraszam do oglądania i komentowania.
Fajne fajne
Teren oświetlony światłami samochodu?
D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi
Dziękuję. Cały teren oświetlony jest światłem odbitym od księżyca. Jak jest w pełni bądź blisko niej wtedy noc jest bardzo jasna. Sama aleja jak napisałeś oświetlona światłami samochodu na ułamek sekundy. Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam.
Mnie ten oświetlony dół trochę przeszkadza w odbiorze, odciąga wzrok od nieba (jakby to ta droga była najważniejsza, a "gwiezdne łuki" powstały przypadkowo)Jaki miałeś czas naświetlania?
Bardzo fajne te kręcioły.
Dół bym jednak trochę przygasił, bo zbyt mocno zwraca na siebie uwagę.
dla mnie super!![]()
Podoba się, chociaż...jak dla mnie może ciut za mało klarowny kadr, te krzaczki po prawej rozpraszają, ale generalnie fajnie, wiem jak trudno jest znaleźć kadr na gwiazdki. A bez tej jednej klatki z doświetlaniem alejki lepiej wygląda?
Nie wiem czy lepiej? Też się nad tym zastanawiałem i wybrałem z doświetleniem alejki. Ale proszę do oceny i porównania bardziej naturalny kadr...
...i jak, które?
Skontaktuj się z nami