Szukaj
Gdybym był w takim miejscu o takim czasie, wykorzystałbym tamto drzewo. Podszedł bym bliżej niego, np:
Jak by jakas eksplozja tylko grzyba brakuje... 3/4 zdjecia w naturalnych kolorach a ten zachod jakis taki wypaczony.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Bardziej mi pasuje pierwszy kadr, drugi wydaje mi się że leci w lewo.
Jaro - ale naprawdę tak tam byłoTo był wschód, nie zachód, i słońce nie mogło się do końca przebić przez chmury. Był tylko pasek ognia nad horyzontem.
Cysiu - niestety, żeby tam dojść, trzeba by chodzić po wodzie, wbrew temu co się na zdjęciu wydaje ta łacha piasku i drzewa z prawej nie miały połączenia z resztą lądu.
Jak już wspomniał Krzysiek, nie da się tam podejść. Chyba, że w kostiumie kąpielowym, ale ja nie jestem "morsem".
To jest wschód, a nie zachód![]()
Nie wiem czy było w 100% jak na zdjęciu, ale naprawdę nie potrafię nic innego zrobić w obróbce z kolorami. Jak zaczynam ruszać suwakami to jakoś bardzo spada, więc jest prawie jak na NEF'ie. Jak chcecie się pobawić i pokazać coś to mogę udostępnić późnym wieczorem.
Czuję sarkazm, ale to jest to
Nie mam tele(Tylko 85 i crop ewentualnie zrobić). Po drugie ostatnio chodzę z szerokim i ćwiczę tylko to, więc nawet gdybym miał to nie wiem czy zmieniłbym. Z tele masz obraz w sąsiednim wątku Creep'a.
Też mi się wydawało, ale zostawiłem, bo jednak ta linia brzegowa (piaskowa) jest pod kątem a druga też powinna być biorąc pod uwagę z jakiego miejsca było robione zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 13-12-2011 o 10:32
Obrobke zawsze mozna poprawic, badz zlapac nowa wizje. Samo zjawisko i kolorystyczny power jak najbardziej nie tak. Ale niestety tylko to nie starczy. Sam kadr nie jest zbyt udany. Ogolnie temat byl bardzo dobry, ale zabraklo atrakcyjnego zamkniecia go w kadrze.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Nalezy nadal próbować nikt nie jest alfa i omega zeby wiedzial wszystko odrazu... twoj forumowy kolega lepiej sobie poradzil z tym miejscem. Moze dlatego ze ograniczyl rozpietosc tonalna kadrowaniem, u ciebie rozpietosc tonalna jest zbyt duza do opanowania... Nie ma co sie unosic, trzeba próbować.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Skontaktuj się z nami