Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Domyślnie D300 vs bezlusterkowiec

Witam
    Mam teraz D300 jednak nie zawsze jest potrzeba i chęć noszenia go ze sobą a szczególnie na wypady rodzinne itp. Dlatego zastanawiam się nad kupnem któregoś bezlusterkowca proszę o poradę .który ?(oczywiście D300 zostaje)
    Jednak priorytetem jest dla mnie jakość końcowa zdjęcia i pod tym katem oczekuje podpowiedzi czy w ogóle można osiągnąć jakość porównywalną do D300 z tych aparatów .

Domyślnie

ja takie sytuacje ogarniam nikonem P7000
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Fajny aparacik . też się nad nim zastanawiam jednak porównywałem je na dpreview i widać różnicę w szczegółach .
    Jeżeli możesz mi podesłać 2 zdjęcia w rożnych warunkach oświetleniowych to będę wdzieczny .

Domyślnie

Ma być wizjer wbudowany? I jakie obiektywy do aparatu Ci potrzebne?

Domyślnie

Ze swojej strony zaproponuję Panasonica GH2. Na DPR możesz ściągnąć RAWy i sobie porównać -moim zdaniem jeśli chodzi o poziom szumów to GH2 wypada chyba nawet delikatnie lepiej (zwłaszcza po zeskalowaniu z 16 do 12Mpix).
    Aparat ma bardzo szybki AF, odpada problem FF/BF, bo realizowany jest po kontraście na matrycy. Całkiem przyzwoity wizjer, niezłe szkła. Kapitalne filmy -oczywiście jeśli to ma dla Ciebie jakieś znaczenie.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fkluma Zobacz posta
    Witam
    Mam teraz D300 jednak nie zawsze jest potrzeba i chęć noszenia go ze sobą a szczególnie na wypady rodzinne itp. Dlatego zastanawiam się nad kupnem któregoś bezlusterkowca proszę o poradę .który ?(oczywiście D300 zostaje)
    Jednak priorytetem jest dla mnie jakość końcowa zdjęcia i pod tym katem oczekuje podpowiedzi czy w ogóle można osiągnąć jakość porównywalną do D300 z tych aparatów .
    polecam wątek o samsungu nx100 na forum

Domyślnie

Tak wizjer musi być .Obiektywy typowo spacerowe krajobraz i portret.

Domyślnie

A, ja zaproponuję Nikosia d3100/d5100 dwa małe body lub d7000 - jakość w cenie z podpiętym 35mm f/1.8
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fkluma Zobacz posta
    Tak wizjer musi być .Obiektywy typowo spacerowe krajobraz i portret.
    Czyli, panasoniki G1, G2, G3, GH1, GH2, samsungi NX5 lub NX10, sony NEX7 i zapowiadany samsung NX20. Ja mam NX10 plus 18-55 mm; 50-200 mm. Jestem zadowolony. Mogę podesłać fotki.

Domyślnie

z Nikosia d3100/d5100 dwa małe body lub d7000 rezygnuje nie chce następnej lustrzanki tylko trochę mniejsze a obiektywy takie same .
    NX100 warty zastanowienia , ale dalej męczy mnie pytanie co z jakością zdjęć z tego aparatu do D300 .

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów