Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: D70-D70s-D80

Domyślnie

Chyba juz napisałem, że nie wyłapałem przecinków i przeprosiłem bo to był mój błąd.

Co do reszty to właśnie po to można korygować ekspozycję, żeby zdjęcie było prawidłowo naświetlone.
    Jest zresztą tema rzeka o niedoświetlaniu D70 i przepaleniach w lepszych body.

P.S. Moze dla Ciebie najlepszy był właśnie D80 - wszystko zależy od własnych potrzeb i "widzimisię"
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

MARO
    Gość

Domyślnie

Miałem D 70 s 18-70 bardzo dobry sprzęt jednak D 80 + 18-70 jest o wiele lepszy i to bez jakichkolwiek wątpliwości.
    Jedyny problem który mi nie pasuje w D80 to że jest mniejszy!!! od D 70s

Domyślnie

A jak myślicie, do kiedy będzie można kupić nówkę D70s?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chavez Zobacz posta
    A jak myślicie, do kiedy będzie można kupić nówkę D70s?
    Do wyczerpania zapasów bo już nie jest produkowany

Domyślnie

KECIF a trzeba przyznać, że w dobrych cenach (tych sprzed paru miesięcy ok. 1650zł) to coraz trudniej... sam zapłaciłem za nową puchę z N 18-70 2780zł.
    NIKON D70s + N 18-70

Domyślnie

tak swoją drogą...gdybym do głównego tematu dorzucił D100? co Wy na to?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

To my nie bardzo.
    Jedną z nielicznych zalet D100 jest to, że ma seryjnego gripa. A także szalejący Auto-WB :] Poza tym D100 był bardziej profesjonalną puszką niż D70(s), co niedłącznie wiąże się z większymi przebiegami sprzętu. A nowego D100 nie kupisz, chyba, że jakiegoś leżaka (ale wątpię). Poza tym mimo, że jest bardziej "pro", to pomiaru światła z manualami nie ma

Domyślnie

Jak wyzej Ku6i. D100 sa najczesciej mocno przechodzone. Wysokie ISO szumi jak Kampinos.

Chcialem poprzec Fotomicha. D70 mialem prawie rok. Sprzedalem go w koncu i na krotko zostalem nawet tylko z analogiem. Dlaczego?
    1. Wadliwy balans bieli - loteria. Kilka zdjec jedno po drugim potrafilo miec rozny balans bieli. I prosze mi nie pisac, ze mozna predefiniowalny ustawic - gdy zwiedzam, podrozuje, nie bede na kazdym kroku ustawial balansu. D80 ma skale w K.
    2. Mora - najgorsze, ze z niektorymi obiektywami mocno sie barwila.
    3. Duze szumy na wysoich ISO. Na dodatek przy niedoswietleniu charakterystycznym dla D70 i probie wyciagania pozniej cieni, uwidaczniaja sie smugi, czy tez paski. To nie banding, tylko charakterystyczne szumy.
    4. Niemoznosc uzyskania specyficznych zieleni.
    5. Przy niektorych typach oswietlen czernie robia sie na brazy czy nawet bordo - to ma jakis zw. z absorbcja promieni UV.
    6. Wizjer - gdy sie tylko D70 uzywa mozna sie do tego przyzwyczaic. Gdy sie body zmienia - to dosc dokuczliwa wada.
    7. Migawka hybrydowa - niestety potrafi wyprodukowac niekiedy nieprawdopodobne efekty na zdjeciach z silnym zrodlem swiatla w kontrze (np. sloncem!).
    D70 ma tez swoje zalety: ostry rysunek i genialna bateria!!!

D80 pozbawiony jest wiekszosci wymienionych wad. Tylko to mocne zwiazanie aktywnego punktu AF z pomiarem matrycowym (jak w canonach) nie bardzo mi odpowiada.

A na koniec: wykonalem D70 mnostwo dobrych zdjec. Jasne, ze wiele (b. wiele) mozna pozniej poprawic w obrobce - tylko nie po to kupuje sie aparat, zeby kazde niemal zdjecie poprawiac. Zwlaszcza w aparacie amatorskim.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Świetnie Marusek to ujołeś, miałem dokładnie te same problemy ze swoim. Pomyślałem taka jego uroda, więc przyszedł czas na zmianę tyle, że ja zrobiłem to po 2 latach... Dodam jeszcze,że tez zrobiłem dużo fajnych fotek D70, ale cieszę się,że się go pozbyłem...Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Rozumiem, że D50 lepiej nie brać do ręki, gdyż jakoś nikt nie chce się wypowiadać w tym temacie i nie było brane pod uwagę jako alternatywa do D80 Nie stać mnie na D80, więc chyba jednak pozostaje coś z tych, co dostępne, tj. D50

Czy będzie to zły wybór (sorki za możliwy OT)?
    __________________ ? ___________________

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów