Paliwa są chyba jeszcze za tanie, bo nie zauważyłem, żeby ludzie jeździli ekonomicznie. Jechałem wczoraj siódemka od strony Gdańska tak ze 100-110 km/h, a i tak połowa aut mnie wyprzedzała całkiem swobodnie.
Szukaj
Paliwa są chyba jeszcze za tanie, bo nie zauważyłem, żeby ludzie jeździli ekonomicznie. Jechałem wczoraj siódemka od strony Gdańska tak ze 100-110 km/h, a i tak połowa aut mnie wyprzedzała całkiem swobodnie.
Dla mojego autka różnica między 110 a 150 w spalaniu jest pomijalna
Znacznie większe znaczenie ma płynność jazdy i czas stania w korkach z prędkością 0 km/h![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Opór powietrza rośnie wraz z kwadratem prędkości.
Bez względu na to jakim autem będziesz jechał, to zwiększenie prędkości z 40 do 80km/h przy prędkości wiatru 0 km i po zupełnie płaskim terenie +/- 0.5 stopnia nachylenia (dane z Dekry ) podwaja spalanie.
Masz jakieś cudowne auto, które prawa fizyki się nie imają.
A ile twoje auto pali na biegu jałowym w ciągu godziny, gdzie silnik zużywa energię praktycznie do pokonania wewnętrznych oporów.
Ostatnio edytowane przez freefly ; 11-12-2011 o 04:38
Koledzy zapomnieliście o jednym w wyliczankach - pytanie na jakim biegu się te testy robi![]()
Rudym ludziom nie można ufać, rudzi to krętacze.
A, łysemu też nie można ufać, bo może być rudy.
Ja tam czy na trasie jadę 90, czy 140 to zawsze na baq gazu (około 29 litrów) robię 358 km. A w mieście około 260 km na całym zbiorniczq.
Skontaktuj się z nami