Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: UPS - pytanie

Domyślnie

Ten komp pobierze grosze. Procek E6550 standardowo do 65W po podkręceniu do 100W max! Płyta + ram + napędy - do 50W, grafika .... Na pewno masz HD6550? Bo w necie jest tylko info, że to grafa mobilna stosowana w laptopach... (Ale jeżeli HD5550 pobiera 39W, to HD6550 więcej nie będzie) Czyli razem ze 190W i to w absolutnym szczycie przy pełnym obciążeniu. Kalkulatorom internetowym nie wierz, bo one wyliczają to wszystko z uwzględnieniem szajsowych zasilaczy typu tracer czy IBox dlatego sporo potrafią zawyżyć.

Domyślnie

HD 4650 pobiera max 48W więc cały komp razem nie więcej jak 200W w maksymalnym szczycie. W spoczynku może z 80-100W weźmie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    HD 4650 pobiera max 48W więc cały komp razem nie więcej jak 200W w maksymalnym szczycie. W spoczynku może z 80-100W weźmie.
    Jakoś 88W pobiera HD4850 + i5 2400 + 4 kostki RAM w idle. (ze ściany przy zasilaczu o sprawności jakoś 80%)

Domyślnie

Monitora nie ma potrzeby podlaczac do UPS gdyz dobry UPS powinien byc wyposazony w zlacze USB albo RS232 do polaczenia z komputerem. W razie zaniku pradu UPS "daje znac" komputerowi, ze ma sie wylaczyc bo pradu brak, a to co jest w baterii powinno wystarczyc na "normalne" zamkniecie systemu.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Monitora nie ma potrzeby podlaczac do UPS gdyz dobry UPS powinien byc wyposazony w zlacze USB albo RS232 do polaczenia z komputerem. W razie zaniku pradu UPS "daje znac" komputerowi, ze ma sie wylaczyc bo pradu brak, a to co jest w baterii powinno wystarczyc na "normalne" zamkniecie systemu.
    No tak, ale co z otwartymi plikami? Ma automatycznie zapisać zmiany, czy też nie? Ja bym jednak był za monitorem podłączonym do UPSa, a automatyczne zamykanie systemu pozostawił przy serwerach.

Domyślnie

Jakoś 88W pobiera HD4850 + i5 2400 + 4 kostki RAM w idle. (ze ściany przy zasilaczu o sprawności jakoś 80%)
    A myślisz, że są duże różnice przy poborze prądu w idle przy 4650 i 4850? Obie lecą na minimum i pobierają podobną ilość prądu. Tak samo procki. Z tym, że I5 (32nm) jest w nowszej technologii i w idle może pobrać mniej niż procek E6550 (65nm)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    A myślisz, że są duże różnice przy poborze prądu w idle przy 4650 i 4850? Obie lecą na minimum i pobierają podobną ilość prądu.
    Myślę, że mnie to nie obchodzi.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 09-12-2011 o 12:34

Domyślnie

ps. podałem po prostu typową konfigurację, by pokazać ile kolega może się spodziewać poboru
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 09-12-2011 o 12:39

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów