Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: gdzie sprzedać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta

Polaków rozmowy - zdziwiłbym się, znajdując tu inne komentarze.
    .
    Ale tu chyba nie chodzi o robienie zdjęć na zlecenie tylko o "o, fajne wyszło. Może bym sprzedał" Zresztą, skoro ja sprzedawałem swoje zdjęcia to każdy może
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Rób zdjęcia i doskonal swój warszatat , a nie licz na to że jak wydałeś kilka tysięcy na sprzęt to odrazu zaczniesz zbijać kokosy ... niestety tak myśli dużo ludzi którzy kupią swoje pierwsze lustro
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

no to wrzucam troche lepsze, a odpowiedzi na swoje pytanie jak nie było tak nie ma, zgadzam sie z krzysztofem jot, typowi polaczkowie ;D
    http://i.imgur.com/NmxFl.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta

Polaków rozmowy - zdziwiłbym się, znajdując tu inne komentarze.
    To forum fotograficzne, więc czego się miał spodziewać? Jak ktoś zaczyna wizytę na takim forum jak nasze od stwierdzenia, że zrobił " kilka całkiem niezłych astro" i że chce je sprzedać, ale żeby to była od razu duża kasa, a nie 5zł za zdjęcie, to dostanie właśnie takie odpowiedzi.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

bez ciśnień panowie ... zadałem pytanie i liczyłem na konkretną odpowiedź, no ale widzę, że nasza rodzima mentalność góruje. Skoro wam sie nie udaje to innym też, no nie?

Domyślnie

po pierwsze to nie jest astrofotografia.
    o której możesz poczytać tutaj:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=166496

popatrz po portalach jakie ludzie zdjęcia sprzedają i za ile, a potem opowiedz sobie ile byś dał za swoje zdjęcia i czy w ogóle byś je kupił.
    (prawie)obiektywna ocena własnych prac, to bardzo dobra cecha.

bez obrazy, ale nie są to fotografie górnych lotów, więc samemu nie ma się co obrażać o takie, a nie inne komentarze.
    trochu dystansu.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Skinner - popełniłeś błąd przedstawiając takie zdjęcia i zadając takie pytanie, szczególnie tutaj.
    Należało wystawić zdjęcia na licytację "Serce Admina" i śledzić oferowane kwoty. Z racji celu na jakie zbieramy, nie będą to z pewnością ceny rynkowe, ale...
    A może nie jest za póżno (?).
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

może macie racje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skinner Zobacz posta
    no to wrzucam troche lepsze, a odpowiedzi na swoje pytanie jak nie było tak nie ma,
    Sensowną odpowiedź dostałeś już w drugim poście. Jak nie chcesz sprzedawać na stockach po kilka pln, to zarejestruj się na Alamy, gdzie (póki co, bo tendencja jest zniżkowa) autor za sprzedaż dostaje przeciętnie kilkadziesiąt, a dość często i po kilkaset $. Tylko nie licz na to, że mając kilka fotek zaczniesz zarabiać na swoje utrzymanie, bo statystycznie rzecz biorąc, jedno zdjęcie daje tam fotografowi jakieś 2-3$ rocznie.

Domyślnie

Mozna sprzedawac na stockach zdjecia "znanych" budynkow, ktore kojarza sie z konkretnymi miastami?
    Orientuje sie ktos jak mozna rozliczyc sie z firma (sklep internetowy), ktora mialaby sprzedawac papierowe odbitki moich zdjec, jesli nie mam firmy?
    Dostarczalbym do tej firmy gotowe, wydrukowane zdjecia, ale dopiero w momencie, gdy klient owego sklepu kupilby je przez sklep i ten sklep wysylalby
    gotowy produkt (wywolane/wydrukowane zdjecie) do swojego klienta. Sprzedaz plikow nie wchodzi w gre w tym przypadku.
    Mam na mysli zdjecia takie jak mozna kupic w Voxie czy innym BRW cos w ten desen: KLIK1, KLIK2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów