Close

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 302

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Ja mam SB900 od dawna i wiem jakie to irytujące jeśli lampa zdechnie w najmniej odpowiednim momencie... Wolę być na to przygotowany
    Też mam od dawna, wyciągam z torby drugą i podmiana zajmuje 7 sekund, a że to irytujące to już pisałem.

Cytat Zamieszczone przez Hosaka Zobacz posta
    Joe McNally na swoim blogu twierdzi że system antiheat został zaadoptowany z SB700 i działa bardzo dobrze, tzn. lepiej niż w SB900.
    No i o to chodziło, skoro jest lepiej to może będzie się dało pozwolić zapasowi się zakurzyć...

A podświetlane przyciski też świetny pomysł, nie trzeba będzie się w macadora bawić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    A podświetlane przyciski też świetny pomysł, nie trzeba będzie się w macadora bawić...
    To taka drobna kosmetyka. Mi osobiście nie przeszkadza brak podświetlania przycisków SB900 bo ekran tak daje po gałach że mi się od łysiny odbija i oświetla wszystkie klawisze
    ale będzie szpan jak wszyscy Canonierzy zobaczą ze mi klawisze świecą łuuu..
    Do tej pory sam ekran jak się świecił to widziałem po twarzach ludzi na na różnych imprezach gdzie fociłem że bardzo uwagę przyciągał a teraz będą mi jeszcze chcieli przyciski powciskać z zaskoczenia.

Domyślnie

Ostatnio tak sobie pomyślałem bawiąc się CLSem że gdyby w SB900/910 to oczko diody podczerwieni odbierające sygnał flasha było nie płaskie tylko wypukłe, taki wystający dzyndzelek jak główka zwykłej diody albo inaczej jak fotocela w niektórych lampach studyjnych, to może by lepiej zbierała command flasha, pod różnymi kątami i nie trzeba by było co chwilę zmieniać setupu w plenerze.
    Może w SB1000 będzie to tak rozwiązane.
    ...takie moje przemyślenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Sugerowana cena SB-900 wynosi 2017zł. Nie gadajcie o różnicy 600zł bo tylko mącicie ludziom w głowach...
    Aleś się uwziął na te "sztywne" 600zł pisałem +/- o cenie, to była luźna "forumowa" widocznie błędna dywagacja. Rozumiem jednak, że na tym forum nie spekuluje się o złotówkach w przyszłości wydanych na sprzęt jak również to, że mogło to kupującemu w przyszłości sb-910 zamącić w głowie i zniechęcić do zakupu.. Faktem jest, że ceny sprzętu ostatnio szaleją więc nic mnie nie zdziwi.
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Panowie! Gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach.

...i nie piją przed 15tą.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hosaka Zobacz posta
    Ostatnio tak sobie pomyślałem bawiąc się CLSem że gdyby w SB900/910 to oczko diody podczerwieni odbierające sygnał flasha było nie płaskie tylko wypukłe, taki wystający dzyndzelek jak główka zwykłej diody albo inaczej jak fotocela w niektórych lampach studyjnych, to może by lepiej zbierała command flasha, pod różnymi kątami i nie trzeba by było co chwilę zmieniać setupu w plenerze.
    Może w SB1000 będzie to tak rozwiązane.
    ...takie moje przemyślenia.
    Akurat tą diodę możesz sobie wyprowadzić w dowolnym miejscu. Ja mam wpięte w obwód i wyprowadzone na obudowę gniazdo PC, do którego można podłączyć diodę IR na przewodzie - zasięg 360 stopni.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Arti i ściaga ci sygnał CLS?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Arti i ściaga ci sygnał CLS?
    A dlaczego by miało nie działać? Przecież to tylko dodatkowe 5cm przewodu.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Ale wpięte do gniazda PC, potrafi CLSa obsłużyć??
    Przecież PC to tylko strzelaj albo nie rób nic...

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów