Bw zero przepaleń na moim monitorze. 1 za bardzo zblurowana skóra -plastik fantastik panie.
Szukaj
Bw zero przepaleń na moim monitorze. 1 za bardzo zblurowana skóra -plastik fantastik panie.
Jeszcze raz do bólu bede powtarzał.. Żadnego blura tam nie ma..
Co do przepalen rownież ich tam nie ma..
Dzięki za oceny pózniej wrzuce jeszcze dwie inne wersje
Ps. Konwersja do bw zrobiona bezpośrednio z 1 po obrObce do koloru. Tam już nie wspomnialas nic o blurze
Ostatnio edytowane przez hanibal ; 29-11-2011 o 22:04
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Kolor - zdecydowanie kolor
Oba fajne ale kolor lepszy. Jak dla mnie kolor![]()
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
moim zdaniem bw! zdecydowanie. kolor też jest fajny, nie powiem nic oryginalnego ale zgadzam sie z poprzednikami - zbyt wygładzona buźka.
wypijmy za smierc. nikon d7000 + 18-105
http://www.wix.com/dswiejkowska/portfolio
http://www.maxmodels.pl/swiejkowska.html
kolor;]
Witam,
na tak postawione pytanie: Kolor, czy BW ? odpowiem przewrotnie: kolor, ale na zdjęciu z wątku obok, tym które na mnie zrobiło takie wrażenie, te są moim zdaniem dużo gorsze. Gdybym miał z tych dwóch wybierać, to zdecydowanie BW. Co do wersji kolorowej - tu gra kolorów nie wyszła tak perfekcyjnie, niestety...
Co do przepałów i "blura" - nie widzę tu żadnych przepałów, foty nawet nie są jakoś szczególnie jasne, myślę że na niektórych oglądających takie wrażenie robi dość jasna i wygładzona twarz ( może krzywe podciągnięte w środkowym zakresie tonów, może inverted high pass, albo podobna technika ), stąd te zarzuty o przepały i "blura". Mi akurat mało to przeszkadza, a wręcz trochę przypomina efekt dobrze naświetlonego filmu analogowego. Choć prawdę mówiąc, w poprzednim wątku sam się do tego przyczepiłem, ale już więcej nie będę.
Pozdrawiam, QuadMan.
Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami