Panowie, ale ja nie pytałem co polecacie.
Potrzebuję konkretnej odpowiedzi na konkretnie zadane pytanie.![]()
Szukaj
Panowie, ale ja nie pytałem co polecacie.
Potrzebuję konkretnej odpowiedzi na konkretnie zadane pytanie.![]()
Ja mam super Press Pouch. Używam go w zestawie z 80-200 AF-S - dokładnie jak na foto ze strony producenta
Futerał jest uszyty na miarę pod to szkło. Z osłoną w pozycji "roboczej" mieści się idealnie, rzepy są na tyle mocne, że można z tym biegać i inne cuda wyczyniać - nigdy nie miałem żadnych wątpliwości czy "się nie wypsnie".
Porównaj sobie wymiary tych szkieł, ale nie sądze, żeby VRII był dłuższy...
Jak wyrazisz ochotę to mogę po południ zrobić podglądowe foto z AF-S em.
Ostatnio edytowane przez fotone ; 23-11-2011 o 10:29 Powód: lit
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Są i obiecane foty.
Jak widać:
- z osłoną założoną "odwrotnie", chowa się całkowicie
- z osłoną w pozycji "roboczej" wystaje, ale w obrębie futerału
- z profilu widać, że nawet z osłoną w pozycji roboczej domyka się idealnie
Nie muszę dodawać, że wykonanie i użyte materiały to absolutny TOP topów.
Używam jeszcze Large Press Pouch na 24-70 i Small Press Pouch na 12-24 lub 50 - nie zamieniłbym ich na nic innego![]()
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Dziękuję bardzo za foty, rozwiały moje wątpliwości co do pojemności. Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa, czy nie "majta" się zbytnio przy pasie wypełniona obiektywem? Jest ona sporej długości, a samo szkło waży trochę.
Również używam sakw Large Press Pouch i uważam, że Newswear to rewelacyjny wynalazek. Wygodny gdy jest pełny, a pustej sakwy nie czuje się, że się ją nosi.
Dziękuje również za polecenie swoich rozwiązań kolegom od Thinktanka, jednocześnie mam do nich prośbę/pytanie. Przeglądając rozwiązania TT pod kątem 70-200 znalazłem takie cudo:
http://www.thinktankphoto.com/produc...opdown-v2.aspx
Jest to dość ciekawe rozwiązanie, ponieważ można regulować długość sakwy w zależności od potrzeb. Nie wiem jednaj w jaki sposób mocowane są sakwy ThinkTanka do pasa i czy po wyjęciu szkła sakwa flaczeje do naleśnikajak to ma miejsce z Newswearem. Nie mam fanaberii posiadania wszystkiego od jednego producenta, dlatego rozważam również możliwość skorzystania z rozwiązania ThinkTanka. Gdybyście koledzy mogli pstryknąć fotkę sposobu mocowania sakw oraz podpowiedzieli gdzie w naszym kraju można zakupić zalinkowaną przeze mnie sakwę, byłbym niezmiernie wdzięczny.
Flaczeje?
Jak nie ma w niej obiektywu to góra zmniejsza objętośc i można przyklepać ręką żeby była płaska. To jest w końcu miękka sakwa.
Jak chcesz sztywną to nie skin tylko ta druga albo lowepro SF
Co do mocowania. To można nałożyć z blokadą tak że się nie przesuwa albo na luźno i przesuwać jak się chce.
Ostatnio edytowane przez ramzey ; 25-11-2011 o 10:48
Decyzja zapadła na korzyść Super Press Pouch.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
odemnie jedna uwaga;
nic na rzepy!!!
trzask rzepy w kościele słychać bardzo mocno
Skontaktuj się z nami