Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Pas biodrowy

Domyślnie

Panowie, ale ja nie pytałem co polecacie.
    Potrzebuję konkretnej odpowiedzi na konkretnie zadane pytanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azael Zobacz posta
    Odgrzeję odrobinę temat

Mam pytanie odnośnie Super Press Pouch Newswear'a. Czy bez problemów z wkładaniem/wyciąganiem mieści się w niej Nikkor 70-200 mm f/2.8 VR II z założonym tulipanem? Próbowałem Telephoto Press Pouch, ale "gołe" szkło wchodzi na styk i o osłonie można zapomnieć. Do Large Press Pouch 70-200 z założonym odwrotnie tulipanem wchodzi idealnie, ale po obróceniu tulipana do pozycji roboczej nie da się zamknąć sakwy tak, aby nie wystawał.
    Nie mam możliwości przetestowania Super Press Pouch, dlatego zwracam się z pytaniem do jej użytkowników.
    Ja mam super Press Pouch. Używam go w zestawie z 80-200 AF-S - dokładnie jak na foto ze strony producenta
    Futerał jest uszyty na miarę pod to szkło. Z osłoną w pozycji "roboczej" mieści się idealnie, rzepy są na tyle mocne, że można z tym biegać i inne cuda wyczyniać - nigdy nie miałem żadnych wątpliwości czy "się nie wypsnie".
    Porównaj sobie wymiary tych szkieł, ale nie sądze, żeby VRII był dłuższy...
    Jak wyrazisz ochotę to mogę po południ zrobić podglądowe foto z AF-S em.
    Ostatnio edytowane przez fotone ; 23-11-2011 o 10:29 Powód: lit
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotone Zobacz posta
    Ja mam super Press Pouch. Używam go w zestawie z 80-200 AF-S - dokładnie jak na foto ze strony producenta
    Futerał jest uszyty na miarę pod to szkło. Z osłoną w pozycji "roboczej" mieści się idealnie, rzepy są na tyle mocne, że można z tym biegać i inne cuda wyczyniać - nigdy nie miałem żadnych wątpliwości czy "się nie wypsnie".
    Porównaj sobie wymiary tych szkieł, ale nie sądze, żeby VRII był dłuższy...
    Jak wyrazisz ochotę to mogę po południ zrobić podglądowe foto z AF-S em.

80-200 ma wymiary zbliżone do VRII, +/- 3mm
    Jeżeli nie będzie to problemem, to poproszę o foty ze szkłem w sakwie z otwartą klapka z hoodem roboczo i odwrotnie założonym.

Domyślnie

Są i obiecane foty.
    Jak widać:
    - z osłoną założoną "odwrotnie", chowa się całkowicie
    - z osłoną w pozycji "roboczej" wystaje, ale w obrębie futerału
    - z profilu widać, że nawet z osłoną w pozycji roboczej domyka się idealnie

Nie muszę dodawać, że wykonanie i użyte materiały to absolutny TOP topów.
    Używam jeszcze Large Press Pouch na 24-70 i Small Press Pouch na 12-24 lub 50 - nie zamieniłbym ich na nic innego

Domyślnie

Dziękuję bardzo za foty, rozwiały moje wątpliwości co do pojemności. Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa, czy nie "majta" się zbytnio przy pasie wypełniona obiektywem? Jest ona sporej długości, a samo szkło waży trochę.
    Również używam sakw Large Press Pouch i uważam, że Newswear to rewelacyjny wynalazek. Wygodny gdy jest pełny, a pustej sakwy nie czuje się, że się ją nosi.

Dziękuje również za polecenie swoich rozwiązań kolegom od Thinktanka, jednocześnie mam do nich prośbę/pytanie. Przeglądając rozwiązania TT pod kątem 70-200 znalazłem takie cudo:
    http://www.thinktankphoto.com/produc...opdown-v2.aspx
    Jest to dość ciekawe rozwiązanie, ponieważ można regulować długość sakwy w zależności od potrzeb. Nie wiem jednaj w jaki sposób mocowane są sakwy ThinkTanka do pasa i czy po wyjęciu szkła sakwa flaczeje do naleśnika jak to ma miejsce z Newswearem. Nie mam fanaberii posiadania wszystkiego od jednego producenta, dlatego rozważam również możliwość skorzystania z rozwiązania ThinkTanka. Gdybyście koledzy mogli pstryknąć fotkę sposobu mocowania sakw oraz podpowiedzieli gdzie w naszym kraju można zakupić zalinkowaną przeze mnie sakwę, byłbym niezmiernie wdzięczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azael Zobacz posta
    czy nie "majta" się zbytnio przy pasie wypełniona obiektywem?
    Oj tam, oj tam - obiektyw ~2kg, futerał 35 cm długości , jak się zaczniesz wozić biodrami jak TOP MODEL to się trochę i majta Nic z czym nie można by sobie poradzić czy przyzwyczaić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotone Zobacz posta
    Oj tam, oj tam - obiektyw ~2kg, futerał 35 cm długości , jak się zaczniesz wozić biodrami jak TOP MODEL to się trochę i majta Nic z czym nie można by sobie poradzić czy przyzwyczaić.
    W sumie racja.
    Zanim jednak podejmę decyzję poczekam na wypowiedź zwolenników ThinkTanka.
    Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Domyślnie

Flaczeje?
    Jak nie ma w niej obiektywu to góra zmniejsza objętośc i można przyklepać ręką żeby była płaska. To jest w końcu miękka sakwa.
    Jak chcesz sztywną to nie skin tylko ta druga albo lowepro SF

Co do mocowania. To można nałożyć z blokadą tak że się nie przesuwa albo na luźno i przesuwać jak się chce.
    Ostatnio edytowane przez ramzey ; 25-11-2011 o 10:48

Domyślnie

Decyzja zapadła na korzyść Super Press Pouch.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Domyślnie

odemnie jedna uwaga;
    nic na rzepy!!!
    trzask rzepy w kościele słychać bardzo mocno

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów