Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wojtuś

Domyślnie Wojtuś

1. Wojtuś

Domyślnie

Jakość OK. utrzymałeś 1/30, szacunek.
    Ale bez pomysłu.
    Kombinuj dalej.
    Pozdrawiam
    .................................................. ..............
    Byłem wielki....., jestem starszy i mądrzejszy

Domyślnie

Do rodzinnego albumu imho. Za ciemno trochę.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

portret to nie jest a raczej pstryk. choć może nawet gniot. przykro mi ale nie ma się tu nad czym rozwodzić

Domyślnie

No właśnie ostatnio zauważyłam że zdjęcie im bardziej nierealne i bardziej przerobione w programach tym ludzie bardziej się zachwycają... no cóż...

Domyślnie

To nie tak do końca.
    Poprzeczka, przyznaje na tym forum podniesiona jest wysoko.
    I przyznaję, że często przekontrastowane, nienaturalne zdjęcia uzyskują aplauz wśród komentujących.
    No to już zasługa technologii jaką nam dano.
    Ale zwykłe zdjęcie też może być wspaniałe i wcale nie musi być zrobione zestawem za 30 kawałków.

Jesteś związana emocjonalnie z Wojtkiem, to się czuje w Twojej odpowiedzi na komentarze.
    OK, tylko, że prawdę powie Tobie obca osoba a nie mąż czy znajomy.

Moim zdaniem dobre zdjęcie musi coś pokazywać, emocje lub historię i to prawdziwą i ciekawą.

Ty na razie jesteś na etapie pstrykania fotek i jeszcze nie potrafisz utrwalać tego o czym pisałem wyżej w odpowiednio
    ciekawy sposób.

Nie ma co się obrażać tylko należy podpatrywać i próbować aż do skutku.
    Pozdrawiam
    .................................................. ..............
    Byłem wielki....., jestem starszy i mądrzejszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalwinkaTG Zobacz posta
    No właśnie ostatnio zauważyłam że zdjęcie im bardziej nierealne i bardziej przerobione w programach tym ludzie bardziej się zachwycają... no cóż...
    czy to zdjęcie widziała byś na wystawie czy w salonie na ścianie? ja nie
    to nawet nie jest portret bo to słowo ma nieco ambicji w sobie i jest w założeniu jakimś wyższym stopniem na szczeblu fotografii
    kadr powyżej to jak napisał copyman słaby rodzinny album
    moze za jakiś czas to zobaczysz a może nie
    skoro zamieszczasz zdjęcie to licz się z krytyką i nie strzelaj focha

Domyślnie

Dzięki Ci bardzo... źle mnie zrozumiałeś... nie obraziłam się no co Ty.. nie ma za co )) Masz racje krytyka innych bardziej mobilizuje ) Wojtek to syn mojego brata więc jakby nie było zdjęcie do albumu rodzinnego )) W moim komentarzu chciałam tylko zaznaczyć, iż rzeczywiście teraz każdy przerabia zdjęcia jak tylko się da. Nie twierdze że "podretuszowane" zdjęcia są brzydkie. Czasem pozytywnie zaskakują )) Dlatego oczywiście będę wdzięczna za każdą nawet drobną uwagę bo niestety czasami zachwycam się fotką, po czym przeczytam Wasze komentarze i patrze na swoje zdjęcie z zupełnie innej strony i dostrzegam w tym zdjęciu wady, które wcześniej były niewidoczne ))) Pozdrawiam

Domyślnie

Ten kolorowy koc/ręcznik mocno odwrócił uwagę od właściwego tematu i wprowadził dysharmonię kolorystyczną. Bez niego było by lepiej.
    sprzęt: fotografuję sercem

Uprawnienia umieszczania postów