Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: D70-D70s-D80

Domyślnie

Tak GrAn ale porównanie, załóż sobie sb 800 do 70 i zrob wtedy porownanie, a po za tym d80 robi cieplejsze fotki co mi akutrat bardziej odpowiada.pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomich Zobacz posta
    Tak GrAn ale porównanie, załóż sobie sb 800 do 70 i zrob wtedy porownanie, a po za tym d80 robi cieplejsze fotki co mi akutrat bardziej odpowiada.pozdro
    piszesz o auto wb? poza tym, co za problem wprowadzic drobne korekty do wb? bedziesz mial tak cieple zdjecia, jak sobie zyczysz. takie argumenty przypominaja mi argumentacje kupuj dxx bo ten ma czarny spust migawki
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 02-04-2007 o 11:28

Domyślnie

nie chodzi o to...., fakt bardzo uproscilem ale moj d70 byl pod kazdym wzgledem skopany, balans bieli, niedoswietlał, innym razem prześwietlał z ttl to juz wogole byla lipa....dlatego jestm taki zly na niego , a z d80 jestem zadowolony i oto chyba chodzi... pozdrawiam

Domyślnie

nie chodzi o to...., fakt bardzo uproscilem ale moj d70 byl pod kazdym wzgledem skopany, balans bieli, niedoswietlał, innym razem prześwietlał z ttl to juz wogole byla lipa....dlatego jestm taki zly na niego , a z d80 jestem zadowolony i oto chyba chodzi... pozdrawiam
    no tak, najwazniejsze zebysmy nie meczyli sie z puszkami. fakt, ze balans bieli moze byc pieta achillesowa niektorych d70, mozna go jednak nieco poskromic.

Domyślnie

W systemie nikona jestem od f801 przez f90 f80 i ttl w analogach byl najlepszy na rynku ale d70 to zmienił niestety, 2 lata sie meczyłem i przyszedł czas na zmiany....na szczescie wyszedł D80 bo juz chcialem zmienic system po 14 latach...

Domyślnie

EDIT
    Sorry ale czegoś nie zrozumiałem - jak BALANS BIELI może niedoświetlać ?? - to źle przeczytałem

Za niedoświetlenie w D70 /prześwietlenie w innym np D80.... jest odpowiedzialny POMIAR ŚWIATŁA - i to zależnie na jaki ustawisz.

Ale najważniejsze pozostaje, ze:
    Dodatkowo po to jest korekcja ekspozycji, żeby sobie te przepały/niedoświetlenia poprawić.

Każdy aparat ma swoje wady i zalety i stosunek cena/jakość. a Ty musisz sobie odpowiedzieć do czego Ci to potrzebne.

Ktoś napisał wyżej że jeśli tylko JPG to D80, a moim zdaniem po co brać D80 skoro wystarczający jest D50, który robi piękne JPG a różnicę wrzucić w szkła .
    Ostatnio edytowane przez Karrlos ; 02-04-2007 o 14:41
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrlos Zobacz posta
    Sorry ale czegoś nei rozumiem - jak BALANS BIELI może niedoświetlać.
    Za niedoświetlenie w D70 /prześwietlenie w xxx .... jest odpowiedzialny POMIAR ŚWIATŁA - i to zależnie na jaki ustawisz. Dodatkowo po to jest korekcja ekspozycji, żeby sobie te przepały/niedoświetlenia poprawić.

Więc albo Ci się coś pomyliło albo wydajesz opinię nie mając pojęcia o czym piszesz - tak czy owak wprowadzasz kolegę w błąd.
    a Ty nie czytasz

Tam pisze ....balans bieli, niedoswietla..... czyli ze aparat ma zly balans bieli i niedoswieltla
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

witaj,
    a może kupić na alegro n/u
    F70s+kit+SB600 za ta kwotę i powinno byc pieknie
    pozdr.
    pozdrawiam
    MiNiStRy

Domyślnie

bierz d80 i do tego 50mm 1.8 za 400zl albo uzywke i cykaj. pozniej dokupisz szklo, body najwazniejsze.
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek Zobacz posta
    witaj,
    a może kupić na alegro n/u
    F70s+kit+SB600 za ta kwotę i powinno byc pieknie
    pozdr.
    Szukałem i nie znalazłem ...a tak poważnie, to jest niezły pomysł i obserwuje kilka aukcji

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów