Tak GrAn ale porównanie, załóż sobie sb 800 do 70 i zrob wtedy porownanie, a po za tym d80 robi cieplejsze fotki co mi akutrat bardziej odpowiada.pozdro
Szukaj
Tak GrAn ale porównanie, załóż sobie sb 800 do 70 i zrob wtedy porownanie, a po za tym d80 robi cieplejsze fotki co mi akutrat bardziej odpowiada.pozdro
nie chodzi o to...., fakt bardzo uproscilem ale moj d70 byl pod kazdym wzgledem skopany, balans bieli, niedoswietlał, innym razem prześwietlał z ttl to juz wogole byla lipa....dlatego jestm taki zly na niego, a z d80 jestem zadowolony i oto chyba chodzi...
pozdrawiam
W systemie nikona jestem od f801 przez f90 f80 i ttl w analogach byl najlepszy na rynku ale d70 to zmienił niestety, 2 lata sie meczyłem i przyszedł czas na zmiany....na szczescie wyszedł D80bo juz chcialem zmienic system po 14 latach...
EDIT
Sorry ale czegoś nie zrozumiałem - jak BALANS BIELI może niedoświetlać ?? - to źle przeczytałem
Za niedoświetlenie w D70 /prześwietlenie w innym np D80.... jest odpowiedzialny POMIAR ŚWIATŁA - i to zależnie na jaki ustawisz.
Ale najważniejsze pozostaje, ze:
Dodatkowo po to jest korekcja ekspozycji, żeby sobie te przepały/niedoświetlenia poprawić.
Każdy aparat ma swoje wady i zalety i stosunek cena/jakość. a Ty musisz sobie odpowiedzieć do czego Ci to potrzebne.
Ktoś napisał wyżej że jeśli tylko JPG to D80, a moim zdaniem po co brać D80 skoro wystarczający jest D50, który robi piękne JPG a różnicę wrzucić w szkła .
Ostatnio edytowane przez Karrlos ; 02-04-2007 o 14:41
Co po sprzęcie jak talentu brak.
D70S T 17-75N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800
, SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
witaj,
a może kupić na alegro n/u
F70s+kit+SB600 za ta kwotę i powinno byc pieknie
pozdr.
pozdrawiam
MiNiStRy
bierz d80 i do tego 50mm 1.8 za 400zl albo uzywke i cykaj. pozniej dokupisz szklo, body najwazniejsze.
D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
"- Po co wasze swary głupie,
- Wnet i tak zginiemy w zupie!" J. Brzechwa
Skontaktuj się z nami