Close

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 110

Wątek: Zakup Nikon F5

Domyślnie

hehe o tym samym tez myslalem. ale moze ktos uzywal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Z akumulatorami z tak wiekowego sprzętu bym uważał. Żeby się potem nie okazało, że ten super aku starcza na mniej zdjęć niż AA.
    Dokładnie. Mam oryginalne akumultory do F100 (MN-15?) podana na nich pojemność - 1150mAh. Nawet nie próbuję znaleźć do nich ładowarki.

Domyślnie

Panowie F 100 to taka wydmuszka ( przy większym obciążeniu miałem wrażenie że, tylna ścianka się gnie ) . Natomiast polecam F4 i jego odmiany, to najlepsza puszka Nikona jaką wypuścił po F2 , F3, Mam go ok. 18 lat jest nie do zajechania. Systemowy F4 pozwala na różne kombinacje, jak za ciężki to odpinasz gripa i .Wszystko co potrzeba jest z poziomu body no i wykonanie to jest dopiero Rolls Royce. Dzisiejsze puszki to jakiś koszmar ( w D200 - gumy, stopka lampy ... to powszechna zmora, u mnie też ) Jak myślicie o analogu to polecam F4 i jego odmiany , ma gorszy AF, natomiast reszta (prostota obsługi, ergonomia, użyteczność) pozwala zrobić wszystko czego wymaga się od aparatu. Pracuje chyba z wszystkimi obiektywami z bagnetem Nikona poza serią G (z ciekawości sprawdzę). Dla wytrawnych polecam F2 AS , F3T HP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janusz nadolski Zobacz posta
    Pracuje chyba z wszystkimi obiektywami z bagnetem Nikona poza serią G (z ciekawości sprawdzę). Dla wytrawnych polecam F2 AS , F3T HP
    Z G też pracuje. Autofokus śmiga aż miło.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janusz nadolski Zobacz posta
    Panowie F 100 to taka wydmuszka ( przy większym obciążeniu miałem wrażenie że, tylna ścianka się gnie ) . Natomiast polecam F4 i jego odmiany, to najlepsza puszka Nikona jaką wypuścił po F2 , F3, Mam go ok. 18 lat jest nie do zajechania. Systemowy F4 pozwala na różne kombinacje, jak za ciężki to odpinasz gripa i .Wszystko co potrzeba jest z poziomu body no i wykonanie to jest dopiero Rolls Royce. Dzisiejsze puszki to jakiś koszmar ( w D200 - gumy, stopka lampy ... to powszechna zmora, u mnie też ) Jak myślicie o analogu to polecam F4 i jego odmiany , ma gorszy AF, natomiast reszta (prostota obsługi, ergonomia, użyteczność) pozwala zrobić wszystko czego wymaga się od aparatu. Pracuje chyba z wszystkimi obiektywami z bagnetem Nikona poza serią G (z ciekawości sprawdzę). Dla wytrawnych polecam F2 AS , F3T HP
    X 1000 !!!

Swietna puszka!
    D300/F5/F4s/F100/FM2/,N18-105 VR, N28-105mm/3,5-4,5D,N50/1,8 AF,N24/2,8 Ai-S ,N105/2,5 Ai-S , SB-28,SB-800 , Ν 17-55/2,8

Domyślnie

właśnie znajomy zostawił mi na tydzień body F5 ... na zasadzie "masz, sprawdź, potestuj ... a jak Ci się spodoba to się dogadamy"

fajnie bo "puszka" z pewnych rąk i a obiektywów Nikona też mi nie brakuje... ale jakoś nie jestem przekonany do "małego obrazka" ... jednak mam czas aby się tym pobawić...
    i mam pytania czy wszystkie moje obiektywy będą pracowały z F5 ... a mam 35/1,8 DX, 50/1,4G, 60/2,8 micro, 85/1,4D, sigma hsmII 70-200/2,8 ???
    czy ktoś ma instrukcję do F5??
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

bartos, jeśli chodzi o instrukcję, to angielską wygooglałem w dwie minuty. Polską możesz sciągnąć STĄD, trzeba tylko się zarejestrować i podać numer seryjny sprzętu (na dole, z tyłu body).
    Z Twoimi obiektywami powinien współpracować bez problemu. Ja mam tylko kłopot z autofocusem w Tamronie 90/2,8 macro - ostrzenie tylko manualnie, cholera wie czemu.

Generalnie F5 to fajna puszka. Ma tylko dwie wady. Ciężar i rozmiary.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

dzięki
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Do pobrania dokumentacji ze stron nikona nie trzeba mieć wybranego sprzętu. Wystarczy założone konto zarejestrowany jakikolwiek produkt. Tylko, że w przypadku F5 pokazuje się taki oto komunikat:

"Niestety, wersja w wybranym języku jest niedostępna.

Wybierz jedną z następujących opcji…
    Niemiecki

Angielski

Francuski",

a wybrany pierwotnie język to polski.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów