Close

Strona 321 z 371 PierwszyPierwszy ... 221271311319320321322323331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 201 do 3 210 z 3702

Domyślnie

Wtrące tylko a propos stacji roboczych:
    Firmy kupują Dele i Hapeki a nie _składaki_ 'tylko' z jednego powodu - serwis, mało która firma składająca _składaki_ daje gwarancję dor2dor i gwarancję, że za 5-10 lat dalej będzie na rynku i serwis/sprzęt będzie dostępny. Giganty taką pewność dają i to dlatego 'poważny' biznes opiera się na 'poważnych' rozwiązaniach.

tomwidlak: "Do gapienia sie na i ruszania skora przy mam piekna dziewczyne"
    Oj kolego, módl się, żeby tego nie przeczytała, bo jak się dowie do czego jest Ci potrzebna to możesz tego długo nie dostać ;P

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    tomwidlak: "Do gapienia sie na i ruszania skora przy mam piekna dziewczyne"
    Oj kolego, módl się, żeby tego nie przeczytała, bo jak się dowie do czego jest Ci potrzebna to możesz tego długo nie dostać ;P
    Hehe, dzieki za troske ale nasz zwiazek nie nosi znamion "normalnosci", na szczescie Znajac Ja, usmiala by sie i przytaknela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Mysle ze wiekszosc osob ma takie.
    Widać userzy apple mają nieco inne
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Zmiany były dlatego, bo pisałeś głupoty - system oem, seryjne głośne chłodzenie, brak klawiatury i myszki itd. Do tej pory nie podałeś mi jaka to karta graficzna jest seryjnie wyposażoną w chłodzenie o zbliżonej głośności do imaca. Dalej też nie podałeś modelu myszki i klawiatury z aluminium bezprzewodowych w porównywalnej klasie. Porównujesz OBECNĄ cenę jakiegoś starego maca z poprzedniej epoki, który dawno jest zastąpiony nowym, i nie chcesz przyjąć OBECNYCH cen dysków twardych tylko jakieś wcześniejsze, które MOŻE kiedyś tam (no KIEDYŚ na pewno...) wrócą.

No i nazywasz fanboyem apple, osobę która nie ma ani jednego urządzenia tej firmy. A przepraszam... funboyem .
    za to ty chcesz wsadzić ultimate, chłodzenie za krocie, klawiaturę i myszkę za 500zł. Ty poprostu nie widzisz że ja ani razu nie napisałem że mac jest brzydszy, mniej aluminiowy itp itd, w każdym poście piszę wyraźnie że chodzi mi o wydajność i pod względem wydajności porównuję te dwa zestawy twierdząc że przy tej samej wydajności ceny są bardzo różne, im wyższy mac tym większe..

a skoro:

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    No ale co ma do tego o czym ja pisałem wydajność? Rozumiem to świetnie, sam też niejednego kompa miałem składanego tylko pod tym względem, kręconego na potęgę i chłodzonego prawie w całości wodą, nieraz bez obudowy tylko leżał na stole. Ale co to ma do rzeczy? Wydajność to nie wszystko. Jak dla kogoś wydajność jest ważna i nic więcej to nie kupuje Apple, to chyba proste.
    to dlaczego od tylu postów ciągle chcesz mi wcisnąć kit że jak chcę wydajnego kompa to imac wyjdzie mi taniej? kupie core i7, 6gb ramu, najtańszą płyte do tego, grafike za 500zł monitor 1500, zwykłą myszke i klawiature za pare dych i zjadam twojego maka na śniadanie choc wydam tyle samo.

takze czytaj wyraźniej i jak nie widzisz w moich postach słowa o wyglądzie, zaokraglonych kantach itp itd a tylko teksty co jest tańsze przy tej samej wydajności to przyznaj wkońcu rację jaka powinna być a nie gadasz o myszkach za 500zł. bez jaj.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    za to ty chcesz wsadzić ultimate
    Ja nie chciałem wcisnąć ultimate, tylko zwykłego home box. Ultimate to ty proponowałeś, oczywiście wycofałeś się z tego kiedy dowiedziałeś się o jego cenie. To dobitnie pokazuje że wszystko pod cenę układasz, a nie tak żeby było na równi z apple.

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    chodzi mi o wydajność i pod względem wydajności porównuję te dwa zestawy twierdząc że przy tej samej wydajności ceny są bardzo różne, im wyższy mac tym większe..
    Zaczęło się od tego, że napisałeś jaki to iMac drogi. Czemu nie chcesz porównywać całości? Bo wtedy nie wyjdzie na Twoje? Porównując samą wydajność to jasne że można dużo taniej. Tak samo po co kupować S klasę skoro znajdzie się TATA o podobnych osiągach.

to dlaczego od tylu postów ciągle chcesz mi wcisnąć kit że jak chcę wydajnego kompa to imac wyjdzie mi taniej? kupie core i7, 6gb ramu, najtańszą płyte do tego, grafike za 500zł monitor 1500, zwykłą myszke i klawiature za pare dych i zjadam twojego maka na śniadanie choc wydam tyle samo.
    Zacytuj gdzie ja pisałem, że chodzi o wydajnego kompa? Porównuje się podobne konfiguracje. Co to w ogóle ma do tematu? Wyskoczyłeś że za imaca się przepłaca - udowodniłem że nie. Twoja duma tego nie potrafi znieść i teraz będziesz tłumaczył że tylko o wydajność ci chodziło? Napisałeś, że cały czas zaznaczałeś że to tylko o wydajność chodzi i nic więcej. Zacytuj te fragmenty. Udowadniam Ci jedno, to ty próbujesz udowadniać co innego myśląc, że o poprzednim temacie zapomnę.

Domyślnie

Skinny, manipulujesz priorytetami, co chwile masz inne. Dla mnie priorytetem jest wydajnosc komputera, bezawaryjna praca oraz wzgledna cisza. W przypadku monitora ( bo to tutaj tez trzeba rbac pod uwage ) jest dobra jakosc obrazu, matowa matryca oraz mozliwosc podlaczenia go do roznych urzadzen. Na tym polu iMac poniesie sromotna porazke z komputerem za ta sama kwote. BEdzie mial ekran z szybka przed monitorem - odblaski, nie bede mogl uzyc jego monitora przy zmianie sprzetu, bedzie mial nizsza wydajnsc ( radze pamietac ze te i5-2500 w macach to jest low power majacy mniejsza moc obliczeniowa i znacznie mniejsze mozliwosci podkrecania, a karta graficzna jest gorsza od pierwszej lepszej za 300 pln bo jest zintegrowana mobilna karta ). Dodatkowo nie mam mozliwosci podkrecania czy zmian podzespolow.
    Chlodzenie w iMacu jest cichsze bo jest znacznie mniej wydajne, bo ma mniej do chlodzenia. Komputer stacjonarny zapewne bedzie glosniejszy - przegra z imac, ale w dzien, siedzac przy oknie roznica bedize niewielka. sluchajac jednoczesnie muzyki, roznicy nie bedzie zadne.

Mac wygrywa dla Ciebie jezeli porownasz tylko wyglad obudowy - a to kwestia gustu. W kwestii glosu - mozna wsadzic low power i5 oraz nh-d14 i dac wiatraki na minimalne obroty ( uzywajac ULNA ) albo wrecz wyjac je z obudowy. Do tego kupic karte graficzna mocniejsza od tej w macu i na tyle cicha ze nie bedzie jej slychac. Ciagle bedzie to zestaw tanszy, a bedzie tak samo cichy, jednoczesnie majac lepsza karte graficzna i monitor.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Skinny, manipulujesz priorytetami, co chwile masz inne.
    Jakie miałem, a jakie mam teraz? Cytuj. Bo widzisz - ja wiem że nie masz czego zacytować (chyba że wyciągnięte z kontekstu), bo NIGDY nie uważałem, że nie da się złożyć równie wydajnego PC jak maka w tej samej cenie. Przeciwnie - uważam że da się złożyć ZNACZNIE wydajniejszego PC. Ale wydajność to nie wszystko i rozpisywałem się już sporo na ten temat.

Obecnie nie istnieje Mac, który by mi odpowiadał w 100% - iMac odpadł przez szklany ekran, jakby nie to byłby świetnym wyborem. Mini też byłby bardzo dobrą opcją - mały, cichy, wystarczająco wydajny - niestety nie pociągnie diablo 3 na high detalach. MacBook Pro - to jest świetna opcja, ale cena za wysoka póki co jak na mnie, aczkolwiek uważam że jest jej wart i na pewno byłbym zadowolony z tak wydanych pieniędzy. Zresztą obecnie to na żadnego kompa nie mam, a mój zbliża się ku śmierci. Jak liczę ile przyjdzie złożenie hacka nie nastawionego tylko na wydajność, ale i na ciszę, z dobrą budą, klawiaturą i mychą jaką miałbym z iMakiem, to nie mam pojęcia skąd ludzie biorą pomysły, że PC wychodzi taniej. A jak oglądam AllInOne na windowsie, to już w ogóle nie wiem skąd te gromy na iMaca.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 13-11-2011 o 18:45

Domyślnie

Skinny, manipulujesz priorytetami, co chwile masz inne. Dla mnie priorytetem jest wydajnosc komputera, bezawaryjna praca oraz wzgledna cisza. W przypadku monitora ( bo to tutaj tez trzeba rbac pod uwage ) jest dobra jakosc obrazu, matowa matryca oraz mozliwosc podlaczenia go do roznych urzadzen. Na tym polu iMac poniesie sromotna porazke z komputerem za ta sama kwote. BEdzie mial ekran z szybka przed monitorem - odblaski, nie bede mogl uzyc jego monitora przy zmianie sprzetu, bedzie mial nizsza wydajnsc ( radze pamietac ze te i5-2500 w macach to jest low power majacy mniejsza moc obliczeniowa i znacznie mniejsze mozliwosci podkrecania, a karta graficzna jest gorsza od pierwszej lepszej za 300 pln bo jest zintegrowana mobilna karta ). Dodatkowo nie mam mozliwosci podkrecania czy zmian podzespolow.
    Chlodzenie w iMacu jest cichsze bo jest znacznie mniej wydajne, bo ma mniej do chlodzenia. Komputer stacjonarny zapewne bedzie glosniejszy - przegra z imac, ale w dzien, siedzac przy oknie roznica bedize niewielka. sluchajac jednoczesnie muzyki, roznicy nie bedzie zadne.

Mac wygrywa dla Ciebie jezeli porownasz tylko wyglad obudowy - a to kwestia gustu. W kwestii glosu - mozna wsadzic low power i5 oraz nh-d14 i dac jej minimalne obroty ( uzywajac ULNA ) albo wrecz wyjac je z obudowy. Do tego kupic karte graficzna mocniejsza od tej w macu i na tyle cicha ze nie bedzie jej slychac. Ciagle bedzie to zestaw tanszy, a bedzie tak samo cichy, jednoczesnie majac lepsza karte graficzna i monitor.
    No i dlatego porównywanie desktopa do iMaca jest z góry skazane na niepowodzenie. Tak na serio to z desktopem można porównywać jedynie maca pro a mbp z laptopami.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Jedna prosba. Jak juz piszecie negatywnie o os x to piszcie o ktorym. Wychwalacie wyzszosc win 7 nad xp a nie rozrozniacie wersji os x. Nikt z was nie podaje czy chodzi o lion, snow leopard, leopard czy np tiger. Zaraz ktos napisze ze niczym sie nie roznia i dopiero sie zacznie skoro wykazujecie sie taka wiedza na temat os x to przynajmniej poprzyjcie to jakimis dowodami lub przykladami.

Domyślnie

iMac jest jedynym produktem apple w segmencie desktopowym. W tej chwili nie ma osobnego segmentu na komputery klasy iMac ( mimo ze sa EeEeeEeee, sony etc ktore proboja byc podobne ) wiec nie ma wyjscia innego nzi porownywac iMac z desktopem.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 321 z 371 PierwszyPierwszy ... 221271311319320321322323331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów