Close

Strona 299 z 371 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 981 do 2 990 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie rozumiem Pańskiej logiki. Płyta do makówek TO NIE JEST PŁYTA jakich pełno na rynku. Nie jest nawet podobna. Fakt, że ma intelową architekturę, kompletnie o niczym nie świadczy. To tylko założenia konstrukcji nie wykonanie.
    to nie jest moja logika, tylko normalna matematyka - obecny intelowy Mac pod wzgledem budowy jest PCetem - tylko tyle i aż tyle, a że spełnia jakieś określone warunki producenta pod względem wymiarów, budowy, koloru, czy czegokolwiek to jest to po prostu podzbiór wszelkich dostępnych rozwiązań budowy PC - prawda? a czy to ma znaczenie czy to jest płyta jakich pełno lub nie pelno na rynku - nie, nawet jakbyś sam sobie zaprojektował i wykonał płytę zgodną z architekturą PC to to też będzie wybrany PC (w ilości 1 egzemplarza)

ergo obecny intelo-mac jest to wybrany/ wyselekcjonowany/ określony (czy jakiekolwiek inne słowo bliskoznaczne sobie znajdziesz) PC o czym napisałem ze 20 czy więcej postów wyżej, a czepiłeś się tego nie wiem po co, jak rzep psiego ogona i niestety nie wyszło

ale tak to już z Tobą jest
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    to nie jest moja logika, tylko normalna matematyka - obecny intelowy Mac pod wzgledem budowy jest PCetem
    Ale co to ma za związek z konkretnym wykonaniem? Każda opona jest z gumy i jest okrągła, a są przecież między nimi ogromne różnice.

ergo obecny intelo-mac jest to wybrany/ wyselekcjonowany/ określony (czy jakiekolwiek inne słowo bliskoznaczne sobie znajdziesz) PC o czym napisałem ze 20 czy więcej postów wyżej, a czepiłeś się tego nie wiem po co, jak rzep psiego ogona i niestety nie wyszło
    Jakkolwiek Pan dopasowuje błędną teorię, to nadal jest błędna. Może i chce Pan przekazać coś oczywistego, ale dobór określeń z zupełnie innej beczki powoduje, że sens jest ... no właśnie, nie ma go.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ale co to ma za związek z konkretnym wykonaniem? Każda opona jest z gumy i jest okrągła, a są przecież między nimi ogromne różnice.
    jezus, każda jednak z tych opon jest oponą i nie ma znaczenia czy jest złota czy nie - czy ja coś mówiłem o wykonaniu, czy po prostu napisałem zwykłą rzecz że intelo-mac jest pecetem, boże drogi - powinieneś zostać politykiem, tak samo marnujesz czas na pierdoły

Jakkolwiek Pan dopasowuje błędną teorię, to nadal jest błędna. Może i chce Pan przekazać coś oczywistego, ale dobór określeń z zupełnie innej beczki powoduje, że sens jest ... no właśnie, nie ma go.
    no tak, bo się nie zgadza z Twoim myśleniem to już jest nieprawidłowa - jaki dobór określeń? udajesz głupiego czy po prostu tak sie zapędziłeś w fanatyzm pro-macowy, że musisz być anty w stosunku do wszystkiego co powie ktoś kto nie wyznaje Twojej i-religii?

Domyślnie

udajesz głupiego czy po prostu tak sie zapędziłeś w fanatyzm pro-macowy, że musisz być anty w stosunku do wszystkiego co powie ktoś kto nie wyznaje Twojej i-religii?
    Niech się Pan trochę opanuje, bo z pyskówką nie da się rozmawiać.

Jeśli nie widzi Pan różnicy między "składać/wybrać.wyprodukować" to nie ma jak wytłumaczyć Panu jak wygląda proces wytwarzania dowolnego produktu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Niech się Pan trochę opanuje, bo z pyskówką nie da się rozmawiać.

Jeśli nie widzi Pan różnicy między "składać/wybrać.wyprodukować" to nie ma jak wytłumaczyć Panu jak wygląda proces wytwarzania dowolnego produktu.
    coś ty się tak czepił - zacząłeś pyskówkę o bzdurę i jeszcze masz teraz czelność naskakiwać na mnie - weź sobie na wstrzymanie ze swoim fanatyzmem, bo zaczyna się już to niesmaczne robić - rzucasz się o wybór słownictwa, bo Ci argumentów brakuje - cały ten wątek z twoim udziałem tak wygląda

PS wypieranie rzeczywistości nie zmienia jej, a tylko wymaga konsultacji medycznej

Domyślnie

weź sobie na wstrzymanie ze swoim fanatyzmem
    Jakim kurde fanatyzmem? Zielonego pojęcia Pan jak widać nie ma o czym rozmawiamy i do wszystkiego przylepia etykietkę "składanie". Dziwnym trafem idealnie ona pasuje do strategii obrony/ataku składaczy popularyzujących brednie, że każdy komputer jest składakiem.

wymaga konsultacji medycznej
    Prosiłem o coś? Łaskawie proszę albo zejść na ton jaki przystoi cywilizowanej dyskusji albo się ode mnie odczepić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    nie twierdze, ze Apple to super hiper sprzet, ktory sie nie psuje. moj MBP padl po ponad trzech latach uzywania. w tym czasie zarobil na siebie (zwrocil sie koszt zakupu) i zarobil na kilka nastepnych MBP (gdybym chcial je kupic)
    ale przez te 40 miesiecy uzywania kompa dzien w dzien z uptime'em 180 dniowym nie dzialo sie nic co moglo by mnie zmartwic. zanim kupilem Apple mialem 3 inne laptopy, ktore po kilku dniach pracy wywalaly mi system i potrafily sie zwiesic podczas pracy. postanowilem to zmienic, sprawdzic jak dziala Apple i nie ma takiej sily na tym swiecie, ktora znow zmusial by mnie do korzystania z firmowego laptopa z Win na pokladzie...
    Ja bym takie rzeczy odłożył w ogóle, bo np. mój PC przez ostatnie 7 lat zrobił na całe 7 lat mojego życia, wszystkie zakupy, budowę domu, gadżety, nowe aparaty, prezenty dla rodziny, oszczędności które nadal leżą na koncie i co lepsze nadal na to zarabia i się nie zepsuł jeszcze. Z tego powodu mam powiedzieć, że się mniej psuje od MACów czy jest lepszy? Z kolei laptop mojego kolegi nie zarobił na nic, a do tego się zepsuł po 2 latach. Mało tego, gdyby, kupił MACa zamiast PC to by nie zarobił (ew. żeby zarobić musiałbym się wiele napocić, żeby uruchomić to co mi jest potrzebne - tego nie wiem, bo mnie to nie interesuje)

Tak więc argumenty o zarabianiu na nowego MACa odłożyłbym na bok.

Domyślnie

Dziwnym trafem idealnie ona pasuje do strategii obrony/ataku składaczy popularyzujących brednie, że każdy komputer jest składakiem.
    Bo kazdy komputer jest skladakiem, tyle tylko, ze roznica jest kto go zlozyl i z jakich podzespolow...
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Bo kazdy komputer jest skladakiem, tyle tylko, ze roznica jest kto go zlozyl i z jakich podzespolow...
    Tyle że niektóre podzespoły nie są dostępne normalnie jako takie w sklepie, tylko jako pakiety serwisowe itp na zamówienie.

Dużo się mówi o cenach a np. taki pakiet z drugim procesorem do HP Z600 kosztuje ok. 2300 - 2500 zł a sam procesor Xeon E5620 ok. 1500 zł jakoś nikt nie podnosi larum że HP za kawałek plastiku i wentylator woła 1000 zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Pan też tego nie rozumie?

Przykład: Celem jest zrobienie sałatki z ogórków. Jeden ma ogródek, zaplanował grządki, zasiał ogórki, podlewał, zebrał umył i zrobił sałatkę. Drugi kupił w warzywniaku, umył i zrobił sałatkę. Jest różnica?

Z scalaków, rezystorów, kondensatorów nie da się "poskładać" układu. Trzeba go zaplanować, zaprojektować, wykonać. Z gotowych bloków o standaryzowanych wejściach/wyjściach można dopiero składać.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-11-2011 o 11:58

Strona 299 z 371 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów