Close

Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki;2569927

[URL
    [/URL]
    Szklanki jak szklanki, ale jak może odbijać się w "stole" wnętrze "podstawki",
    na której stoi skrzynka z lodem i gorzałą

na surowym zdjeciu ładnie widać co powinno sie odbijać
    Ostatnio edytowane przez sote ; 18-10-2011 o 21:39

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

To i ja coś wstawię Staroć niesamowity ale cóż poradzić, lubię to zdjęcie

Before:

After:

Przebieg obróbki:
    ACR:
    - Exposure na +1,3EV
    - Fill Light +100
    - Blacks +100
    - Clarity +30
    - Vibrance -100
    - Saturation -43

Potem poprawki skóry, dopasowanie D&B, wycięcie kadru i w zasadzie tyle

Domyślnie

Saphiron kompletnie się nie popisałeś! Zrobiłeś tylko to co zrobiłaby klisza plus wywołanie w ciemni!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Saphiron kompletnie się nie popisałeś! Zrobiłeś tylko to co zrobiłaby klisza plus wywołanie w ciemni!
    Uznam to za komplement

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Szklanki jak szklanki, ale jak może odbijać się w "stole" wnętrze "podstawki",
    na której stoi skrzynka z lodem i gorzałą

na surowym zdjeciu ładnie widać co powinno sie odbijać
    brawo za spostrzegawczość, nie zwróciłem nawet uwagi... ale jak widać nie tylko ja....
    .

Domyślnie

0. wycięcie tła
    1. wyciągnięcie cieni ze zdjęcia
    2. nałożenie maski "mieszanie kanałów" z kryciem bliskim 100% mieszanie w trybie mono z podbitym kanałem zielonym, czerwony stonowany. Krycie jako łagodne światło co nadaje zdjęciu dramaturgi, podnosi kontrast i zmniejsza saturację a oczy świecą
    3. ocieplenie zdjęcia za pomocą maski konwersji b/w z pomarańczowym zafarbem (krycie "łagodne światło") to jeszcze bardziej wzmaga kontrast i nadaje mroczny wymiar zdjęciu.
    4. dodanie maski korekcji barwy w której zmniejszyłem nasycenie koloru skóry.
    5. tworzenie tła z kilku warstw m.in. renderowanych chmur.

Pozdrawiam
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

wątek jest fajny...
    inspiruje i załamuje mnie jednocześnie, bo widzę jak wiele jeszcze muszę się nauczyć
    tylko czy my jesteśmy jeszcze fotografami czy już grafikami komputerowymi...
    ale to pewnie temat na oddzielny wątek
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Domyślnie

Zdjęcie dla malutkiej firmy transportowej. Kiedy zaczynalem -- byl tylko Canter. Vitaro musialem dorobic po ponad pol roku, bo koles rozszerza dzialalnosc i zalezalo mu na reklamowaniu rowniez auta do przewozu osob.

Co tu duzo pisac... Upierdliwa beblanina. Zadnych pluginow, czy innych cudow.

operacje wspolne:
    -- wycinanie z tla (sciezki),
    -- czyszczenie rdzy, przebarwien, otarc, blota, etc. (healing brush tool, stamp tool),
    -- namalowanie nowych cieni pod pojazdami (brush tool ).

Canter:
    -- zaklejenie skrzyni i nalozenie logotypu (takze mojego autorstwa -- oprocz tego funkcjonuje osobno w innych miejscach materialow reklamowych, wiec jego pelna widocznosc nie jest niezbedna),
    -- usuniecie naklejki z owiewki (nalozenie po prostu nowej warstwy i korekta swiatel).

Vitaro:
    -- malowanie lakieru od poczatku (znacznie mniej pracy niz stemplowanie odbijajacych sie w nim drzew, polbruku, etc.),
    -- imitacja calkowicie przyciemnionej szyby tylnej/bocznej,
    -- namalowanie od nowa calej szyby przedniej i wnetrza ktore przez nia widac.

Aaa... znieksztalcenia geometryczne -- zamierzone.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 08-11-2011 o 23:54
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

współczuję takiej mazianiny... to się pochlastać można przeca...

Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów