Szukaj
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Przesłanie tych wysepek miało być chyba wydzielenie pasa do skrętu w lewo i/lub danie miejsca pieszym na zatrzymanie się na środku ruchliwej drogi. Tylko nie bardzo wiem, jaka jest różnica między wjechaniem komuś w d..ę stojącemu na środku i czekającemu na skręt, a wjechaniem komuś w d..ę stojącemu na wysepce. To samo z pieszymi. Tak samo można potrącić kogoś stojącego na wysepce, jaki i nie na wysepce... Niby na wysepce lepiej widoczny, ale chyba za to sama wysepka generuje więcej zagrożeń w takim normalnym ruchu, niż korzyści...
Chodzi o lewoskręt a w zasadzie umożliwienie mieszkańcom bezpieczny zjazd z drogi na podwórko, aczkolwiek u nas, tradycyjna paranoja sprawiła, że na przykład na A4 są miejsca w których wysepki ciągną się przez kilkanaście km.
(Pomijam fakt, że kładli, rozbierali i znów kładli je co najmniej 3 razy... 'ciekawe' kto za to zapłacił)
Gdy jadę po zmierzchu i zbliżam się do wysepki, to często (bardzo) oślepia mnie m.in. taka strzałka:
. Wtedy już w ogóle nie widzę, czy ktoś przechodzi przez pasy.
Kobieta z Sonnarem też może
z tymi strzalkami to zgoda, tez to ostatnio zauwazylem, sama wysepka to nie jest zla rzecz ale droga na calej dlugosci powinna byc oznakowana tymi, jak to sie nazywa - cat's eyes, wtedy nie ma szans zeby nie zobaczyc wysepki albo zakretu.. ale lepiej fotoradary stawiac bo odblaski kosztuja i zysku z nich nie ma
Co daje średnią niemal 80km/h. Wybacz, nie uwierzę, że jadąc przepisowo, zwalniając we wszystkich miejscowościach do 50 lub czasem i 40km/h dojechałeś w takim czasie.![]()
Nie wspominając o tym, że jak sam mówisz, zrobiłeś też tą trasę w niecałe 2 godziny.
Nie żebym ja jeździł przepisowo - wręcz przeciwnie. Zdaję sobie sprawę z tego co robię. Chciałem tylko pokazać, że ci, którzy krzyczą o przepisowej jeździe czasem sami sobie przeczą.![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-11-2011 o 20:38 Powód: pis. (Ci------------------->ci)
Tak, oślepia gdy jest ciemno. Mimo, że zwalniam, to nie widzę czy ktoś chce przejść/przechodzi.
Kobieta z Sonnarem też może
Skontaktuj się z nami