Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 141

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Żeby wyprzedzanie w nocy było jeszcze bardziej niebezpieczne...
    Tak. Z nimi jest znacznie niebezpieczniej. I nie tylko w nocy.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    I nie tylko w nocy.
    Ale szczególnie
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Przesłanie tych wysepek miało być chyba wydzielenie pasa do skrętu w lewo i/lub danie miejsca pieszym na zatrzymanie się na środku ruchliwej drogi. Tylko nie bardzo wiem, jaka jest różnica między wjechaniem komuś w d..ę stojącemu na środku i czekającemu na skręt, a wjechaniem komuś w d..ę stojącemu na wysepce. To samo z pieszymi. Tak samo można potrącić kogoś stojącego na wysepce, jaki i nie na wysepce... Niby na wysepce lepiej widoczny, ale chyba za to sama wysepka generuje więcej zagrożeń w takim normalnym ruchu, niż korzyści...

Domyślnie

Chodzi o lewoskręt a w zasadzie umożliwienie mieszkańcom bezpieczny zjazd z drogi na podwórko, aczkolwiek u nas, tradycyjna paranoja sprawiła, że na przykład na A4 są miejsca w których wysepki ciągną się przez kilkanaście km.

(Pomijam fakt, że kładli, rozbierali i znów kładli je co najmniej 3 razy... 'ciekawe' kto za to zapłacił)

Domyślnie

Gdy jadę po zmierzchu i zbliżam się do wysepki, to często (bardzo) oślepia mnie m.in. taka strzałka:
    . Wtedy już w ogóle nie widzę, czy ktoś przechodzi przez pasy.

Domyślnie

z tymi strzalkami to zgoda, tez to ostatnio zauwazylem, sama wysepka to nie jest zla rzecz ale droga na calej dlugosci powinna byc oznakowana tymi, jak to sie nazywa - cat's eyes, wtedy nie ma szans zeby nie zobaczyc wysepki albo zakretu.. ale lepiej fotoradary stawiac bo odblaski kosztuja i zysku z nich nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawskip Zobacz posta
    Jeśli chodzi o różnicę w czasach przejazdu, to ostatnio wyjechałem sobie o 2 w nocy z Wrocławia do Łasku co daje około 180km, dojechałem na miejsce około 2h 20minut. Jechałem zgodnie z przepisami. ruchu praktycznie wcale.
    Co daje średnią niemal 80km/h. Wybacz, nie uwierzę, że jadąc przepisowo, zwalniając we wszystkich miejscowościach do 50 lub czasem i 40km/h dojechałeś w takim czasie.
    Nie wspominając o tym, że jak sam mówisz, zrobiłeś też tą trasę w niecałe 2 godziny.

Nie żebym ja jeździł przepisowo - wręcz przeciwnie. Zdaję sobie sprawę z tego co robię. Chciałem tylko pokazać, że ci, którzy krzyczą o przepisowej jeździe czasem sami sobie przeczą.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-11-2011 o 20:38 Powód: pis. (Ci------------------->ci)
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Gdy jadę po zmierzchu i zbliżam się do wysepki, to często (bardzo) oślepia mnie m.in. taka strzałka:
    . Wtedy już w ogóle nie widzę, czy ktoś przechodzi przez pasy.
    No nie żartuj, że taka strzałka Cię tak strasznie oślepia.
    Wysepki i szykany są między innymi po to, aby wymusić wolniejszą jazdę. Oślepia? No to trzeba zwolnić, żeby zobaczyć, czy kogoś tam nie ma. Proste.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Tak, oślepia gdy jest ciemno. Mimo, że zwalniam, to nie widzę czy ktoś chce przejść/przechodzi.

Domyślnie

Tak, oślepia gdy jest ciemno. Mimo, że zwalniam, to nie widzę czy ktoś chce przejść/przechodzi.
    Może warto odwiedzic okulistę?
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów