Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 141

Domyślnie

Nie liczę dokładnie - 35-40 tys rocznie.
    10 lat temu mieszkałem przez trzy lata w Poznaniu a pracowałem dośc regularnie w Warszawie - jeździłem kilka razy w miesiącu, w czasach przed autostradowych
    Miałem wtedy saab'a turbo, więc można było przycisnąc - różnica w przejeździe "na maxa" i zgodnie z przepisami był na poziomie 15-20 minut.
    Takze w czasach pracy w Moto Magazynie zrobiliśmy test, kiedy doświadczony kierowca z OBRu, z licencja wyścigową w sportowym aucie wystartował z Żerania na Woronicza, mając tą trasę przejechac najszybciej, jak się da. Ja ruszyłem równo z nim w... Suzuki Alto i jechałem do bólu zgodnie z przepisami, przepuszczałem pieszych, wpuszczałem włączających się do ruchu itd. Zenkowi przejazd zajął 1h7min (w ciągu dnia, miał po drodze trzy niebezpieczne, wypadkowe sytuacje), ja przyjechałem 6 minut po nim.
    Moim zdaniem nie warto ryzykowac życia swojego i innych.
    Ostatnio sporo jeździłem po północno-wschodnich Niemczech (z Rugią włącznie) i tam na zwykłych drogach ograniczeń jest jak u nas. Jakoś nikt nie ma z tym problemu - wszyscy przestrzegają przepisów, choc widziałem tylko jeden fotoradar.
    Przykładów można mnożyc w nieskończonośc.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

tak czy inaczej antyradar jest nielegalny...cb jest pomocne nie tylko na foto i wideo radary...nic nam innego nie pozostaje, jak patrzeć na znaki i jeździć zgodnie z przepisami...wiem, że zaraz podniosą się krzyki, ze nie da się jeździć po naszych drogach z takimi prędkościami, ze mamy liche drogi i takie tam...więc noga z gazu...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Takie pytanie do posiadaczy CB: a uszy wam nie więdną? Nie żebym był święty i zdarza mi się czasem rzucić jakąś soczystą k***wą, ale to co się słyszy na CB to jest jakiś dramat.

Domyślnie

nie, nie więdną, zawsze można użyć pokrętła "volume"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Takie pytanie do posiadaczy CB: a uszy wam nie więdną? Nie żebym był święty i zdarza mi się czasem rzucić jakąś soczystą k***wą, ale to co się słyszy na CB to jest jakiś dramat.
    http://www.youtube.com/watch?v=VWr16...eature=related
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale nie wierze wam "prawiczkom".
    Sam już trochę spokorniałem i łamie przepisy w dużo mniejszym stopniu niż kiedyś,
    ale widzę że zdecydowana większość na drogach jakoś nie trzyma się litery prawa.
    Nie uwierze że to Wy stanowicie te 5% które "zawsze zdanża"

Wracając do antyradaru, to przyłącze się do grona oponentów.
    Tani niewiele daje, a dobry jest za drogi.
    Mam kolegę który używa topowego antyradaru rozdzielonego i twierdzi,
    że po nowelizacji prawa ilość fotoradarów zdecydowanie się zmniejszyła
    a wobec nowych zabawek typu laser, wideorejestrator czy pomiary średniej prędkości z odcinka,
    antyradar traci rację bytu.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    Nie wiem czemu, ale nie wierze wam "prawiczkom".
    Sam już trochę spokorniałem i łamie przepisy w dużo mniejszym stopniu niż kiedyś,
    ale widzę że zdecydowana większość na drogach jakoś nie trzyma się litery prawa.
    Nie uwierze że to Wy stanowicie te 5% które "zawsze zdanża"
    Trudno. Co robic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    - różnica w przejeździe "na maxa" i zgodnie z przepisami był na poziomie 15-20 minut
    Jeśli chodzi o różnicę w czasach przejazdu, to ostatnio wyjechałem sobie o 2 w nocy z Wrocławia do Łasku co daje około 180km, dojechałem na miejsce około 2h 20minut. Jechałem zgodnie z przepisami. ruchu praktycznie wcale.

Regularnie jeżdżę tą trasą od trzech lat, najszybciej ją pokonałem w niecałe 2h, najdłużej zajęło mi 3h 20 min. średnio ta trasa zajmuje mi 2h 30min. Wszystko zależy od tego jak zatłoczona jest ta trasa.

Mam CB (od roku) i dzięki niemu w ostatni weekend zaoszczędziłem sobie łącznie 4h stania w korkach na trasie 600km (300km w jedną stronę). Policjantów z suszarką widziałem dwa razy i to w tym samym miejscu (raz w piątek i raz we wtorek mniej więcej o tej samej porze).
    D80 + MB-D80 + T17-50 + T70-210 + SB-800 + GoldPhoto
    www.forumrowerowe.org

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Gdyby dało się jechać z rozsądną prędkością, rozsądną drogą, nikt by nie łamał przepisów, ale jeśli stosowanie się do przepisów, powoduje przyrost czasu potrzebnego na przejechanie 120 km o 1/4 to niestety nie każdy może sobie na to pozwolić - doba ma tylko 24 godziny.
    To bardzo niedobre i niebezpieczne rozumowanie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To bardzo niedobre i niebezpieczne rozumowanie.
    Zgadzam się, ale takie warunki mamy i z takich korzystam.
    I oczywiście nie mówię, że 160 w mieście to standard, ale staram się równo trzymać +20 do limitu i wolniej prawdę mówiąc sobie nie wyobrażam.

Zgadzam się z przedpiszcami: nie za bardzo jestem w stanie uwierzyć, że na dwupasmówce w mieście jedziecie 45-50 i że zwalniacie do 30 na 10 kilometrowych odcinkach 'remontowanych'...

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów