Close

Strona 276 z 371 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 751 do 2 760 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To co się Panu wydaje jest nieistotne. Przepraszam za brutalne ujęcie, ale liczą się fakty i liczby a nie przekonania.
    Tu nie o przekonania chodzi! przykładem jest wiele komputerów które mam "pod sobą" do tego dodaj laptopy znajomych,...
    Co do systemów unixopodobnych to wiele osób wywaliło ubuntu/fedorę (oczywiście mają hasła root'a) a dziwnym trafem nikt windowsa
    Mi liczby mówią co innego niż Tobie

Domyślnie

To co się Panu wydaje jest nieistotne. Przepraszam za brutalne ujęcie, ale liczą się fakty i liczby a nie przekonania.
    A pokaz Ty te fakty i liczby. No prosimy Cie bardzo. To, co sie Tobie wydaje, jest nieistotne.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A co mi tam, niedowiarku.
    No, przecież o tym mówiłem.

A pokaz Ty te fakty i liczby. No prosimy Cie bardzo. To, co sie Tobie wydaje, jest nieistotne.
    Już mówiłem. Nie muszę niczego udowadniać. Jeśli ktoś twierdzi, że na Macu jest tyle problemów wirusowych to sam musi to udowodnić. Będzie miał raczej trudno bo poza spekulacjami windziarzy i straszeniem coś takiego to niezwykła rzadkość. Biały kruk rzekłbym...
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-11-2011 o 00:08
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

No, przecież o tym mówiłem.
    najłatwiej obrócić coś w żart jak się nie ma argumentów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    najłatwiej obrócić coś w żart jak się nie ma argumentów
    Jakich argumentów? Przecież ustaliliśmy ponad wszelką wątpliwość, że komputer Stiga jest wyjątkowy. Pecet który działa sprawnie 49 dni bez resetu to nie jest norma jak na Windows.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

A miałem się nie wypowiadać... Zaznaczam, że poniższa wypowiedź bazuje na doświadczeniach własnych. Nie jestem żadnym fanboyem, tylko uzytkownikiem komputera.

Mniej wirusów bo mniej popularny system - who cares? ważne, że mniej.
    Mac OS wygodniejszy w obsłudze - Tak! (pulpity, mission controll, magic mouse i wiele innych)
    Mac OS stabilniejszy - Tak! (popracuj sceptyku na dwóch maszynach o podobnej konfiguracji sprzętowej Mac i Windows... popracuj kilka dni! a nie posurfuj po necie w sklepie na wystawie)
    Design - kwestia subiektywna.
    Awaryjność - Mam za sobą wiele lat w IT. Zajmowałem się hardwarem jak i softwarem. Na szczęście udało mi się z tym skończyć (zawodowo). Obecnie tylko doraznie serwisuje komputery znajomych (i ich znajomych). Tu gdzie mieszkam, przynajmniej w moim środowisku stosunek mac-pc=40%-60%. "Na serwisie" miałem ok 40 maszyn (w przypadku pc glownie dell'e, hp, packard bell) w ciągu prawie 4 lat. W tym tylko 2 maki: Cube i powerbook G4. Cube miał problem z włącznikiem dotykowym(naprawiono) a w powerbooku przestała działać matryca... po upadku na beton z wysokości ok 1,5m. Nikt nigdy nie potrzebował mnie do problemów z macOS (czy to odmulenie/odwiruszenie czy tez reinstalacja), gdzie jesli chodzi o kompy z windowsami to byla glowna przyczyna poproszenia mnie o pomoc. Może to tylko przypadek?... Wczesniej, za czasow kariery w IT maki sie w zasadzie tylko czyscilo sprezonym powietrzem (brzmi jak wypowiedz fanboya, nie? .
    Sam uzywam obu platform. Stacjonarnie iMaca a mobilnie lapka z win. Planowalem nawet upgrade lapka na dell'a xps 15 (swietna maszyna z kapitalnym ekranem w dobrej cenie), ale tylko wylacznie ze wzgledu na to, ze jest tanszy niz apple. Wstrzymam się troszkę jednak bo może uda mi się dozbierać do powerbooka.
    Uwielbiam mission controll, magic mouse, time machine z moim capsule, app store (chcesz np PS Elements - app store, kilka kliqw, 62,99euro, kilka minut i soft zainstalowany) iCloud, i wiele innych rowiązań apple (wiem, że są podobne rozwiązania pod win, ale... one są tylko podobne.).
    Nie twierdzę, że mac'i pozbawione są wad, lub też ze pc z win to kaszana. Oba rozwiązania mają plusy i minusy. Ja jednak skłaniam się ku apple.

Dodam tylko, że moja wcześniejsza przygoda z apple nie była taka przyjemna... pierwsze "koty" nie smigaly tak dobrze jak obecnie... nie wspominając już o mac os przed X (chodzi mi tylko o "userfriendling", bo stabilność była od zawsze)... no ale wtedy na rynku byl win95-98 u konkurencji...

stig daruj sobię podjęcie konwersacji odnośnie mojego posta. Widząc jak 'fanatycznie' starasz się oczernić tę markę myślę, że to nie ma sensu

Dobranoc.
    Ostatnio edytowane przez photobystander ; 02-11-2011 o 00:22 Powód: zapomnialem u emotce na koncu :P
    “You cannot depend on your eyes when your imagination is out of focus” – Mark Twain

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photobystander Zobacz posta
    stig daruj sobię podjęcie konwersacji odnośnie mojego posta. Widząc jak 'fanatycznie' starasz się oczernić tę markę myślę, że to nie ma sensu
    "Fanatycznie" pasuje jedynie do wyznawcow Apple'a. Ja nie oczerniam tych komputerow. Ja podaje fakty -- sa takie same jak PC, tyle, ze z innym systemem, uzywane sa w mniejszosci i zdecydowanie mniej szkodliwego oprogramowania jest pisanego na te platforme, sa wolniejsze i znacznie drozsze. Z tym chyba nie bedziesz polemizowal?
    A ze obstaje przy PC, przy okazji tlumaczac uzytkownikom Makow, ze ich uogolnienia na temat PC sa bledne -- to chyba takze oczywiste, prawda?

Oki doki. Teraz naprawde zmykam. Do jutra, Panowie...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

- to według badań SquareTrade

A tak poważnie - to ja wiem, że windows sprawia dużo problemów, ale niech nikt mi nie wciska, że Mac jest bez wad Zarówno PC czy Mac to tylko narzędzia - należy używać ich bez ideologii - a każdy niech korzysta z tego co mu lepiej pasuje. Podobnie porównywanie stabilności serwerów unixowych, do komputerów do zastosować domowych trochę jest sekciarskie.

Pozdrawiam

Domyślnie

"Fanatycznie" pasuje jedynie do wyznawcow Apple'a.
    Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów
    Ja podaje fakty -- sa takie same jak PC, tyle, ze z innym systemem, uzywane sa w mniejszosci i zdecydowanie mniej szkodliwego oprogramowania jest pisanego na te platforme, sa wolniejsze i znacznie drozsze. Z tym chyba nie bedziesz polemizowal?
    Nie są takie same jak PC, no chyba, że chodzi Ci o komponenty typu procek czy karta grafiki.
    Mniej szkodliwego softu, bo w mniejszości, czy może dlatego, że w Windowsie prościej stworzyć/rozpowszechnić?
    Uruchamiam na swoim Maku OSX i WinXP - nie widzę różnicy w szybkości.
    Droższe? Jedne mniej drugie bardziej... Kiedyś robiłem zestawienie iMac vs PC i wyszła różnica ok 1000zł. Czy to dużo za dizajn którego w PC nie ma?
    A ze obstaje przy PC, przy okazji tlumaczac uzytkownikom Makow, ze ich uogolnienia na temat PC sa bledne -- to chyba takze oczywiste, prawda?
    Parafrazując: A że obstaje przy Makach, przy okazji tłumacząc użytkownikom PCtów, ze ich uogólnienia na temat Maków są błędne -- to chyba także oczywiste, prawda?
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaskier Zobacz posta
    Podobnie porównywanie stabilności serwerów unixowych, do komputerów do zastosować domowych trochę jest sekciarskie.
    Ale OSX przecież jest Unixem!

Strona 276 z 371 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów