Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    N 49°82' E 19°02'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Widzisz, sadze, ze to jakis z serii X2, dwa jajka, stasze i grzejace sie procki, dobrze wyczysc z kurzu i zobacz co sie bedzie dzialo....
    Poszperałem w robocie i znalazłem frę na procek, jest to AMD DUAL CORE 4850E a pamięci w kompie 3GB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Derwisz Zobacz posta
    Poszperałem w robocie i znalazłem frę na procek, jest to AMD DUAL CORE 4850E a pamięci w kompie 3GB.
    Jest to procesor o dosc duzym poborze mocy, co za tym idzie mocno sie grzeje, kiedy odpalasz jakis program procek przyspiesza i sie przegrzewa......takie moje zdanie, wyczysc kompa z kurzu i to pozadnie, radiator na procesorze i wiatrak, sprawdz tez chlodzenie karty graficznej jezeli taka posiadasz, warto tez sprawdzic wiatrak na zasilaczu......zaloze sie, ze na radiatorze procesora bedzie sfilcowany kurz a witrak kreci sie jak oszalaly co nie daje jednak nic.....
    Zapytam jeszcze, czy komputer nie szumi glosniej niz zwykle?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A może tak na początek warto odczytać kod błędu na blue screen-ie i sprawdzić co on oznacza w MS, nie sądzicie?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    nie sądzicie?
    Oczywiscie.....ale czytajac pytanie autora, wnioskuje, ze nie ma zbyt duzego pojecia o tym i na 99% nigdy nie odkurzal kompa a to jest czesty powod takich zachowan komputera. Wyczyszczenie nie zaszkodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A może tak na początek warto odczytać kod błędu na blue screen-ie i sprawdzić co on oznacza w MS, nie sądzicie?

Dokladnie niech odczyta kod bledu, wpisze go w google i napewno znajdzie rozwiazanie. Ja zawsze tak robie
    Cry5t4l
    _______
    Nikon D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cry5t4l Zobacz posta
    Dokladnie niech odczyta kod bledu, wpisze go w google i napewno znajdzie rozwiazanie. Ja zawsze tak robie
    Kod na kurz CM$0000000000666

Domyślnie

Widzisz, sadze, ze to jakis z serii X2, dwa jajka, stasze i grzejace sie procki, dobrze wyczysc z kurzu i zobacz co sie bedzie dzialo....
    Zależy jaki X2. Ja miałem X2 3600+ (65nm, 1,9Ghz, TDP 65W) i miał relatywnie niski pobór energii (wg. pomiarów na tomshardware jakoś 47W) = bardzo łatwy do schłodzenia po cichu.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 01-11-2011 o 00:15

Domyślnie

Jest to procesor o dosc duzym poborze mocy, co za tym idzie mocno sie grzeje,
    BZDURA! 4850e to wersja energooszczędna z TDP równym 45W - te procesory były zimne jak lód.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    BZDURA! 4850e to wersja energooszczędna z TDP równym 45W - te procesory były zimne jak lód.
    A widzisz, dalem sie nabrac, ze jest to 4850+ jakas dziwna wersja, ale jak widac sie mylilem, docelowo jednak bym sprawdzil stan budy w srodku zanim zaczniemy polecac inwestycje

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Zależy jaki X2. Ja miałem X2 3600+ (65nm, 1,9Ghz, TDP 65W) i miał relatywnie niski pobór energii (wg. pomiarów na tomshardware jakoś 47W) = bardzo łatwy do schłodzenia po cichu.
    Napiecie zalezy od obciazenia procesora.....

Oszczędny w słowach Awatar Chacal
    Miasto
    N 49°82' E 19°02'

Domyślnie

Witam ponownie, ale z nowego konta. Na stare po resecie hasla nie mogę się zalogować, nie dostalem emaila z hasłem.

A wracając do tematu, wczoraj wziąłem i odkurzyłem wnętrze kompa. I jak do tej pory nie mam blue screena.
    Ale cały czas tak mi chdzi po głowie, że może być to wina zasilacza. To jest desktop z zasilaczem TFX 350W, mocniejszego nie znajdę do tej obudowy, chyba że jej wymiana.

Pozdr. Derwisz vel Chacal.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów