Witam!
Na forum nikoniarzy siedzę już od dawna, znalazłem tu sporo cennych informacji i w końcu postanowiłem dołączyć do społeczności forumowiczów. Jak wiadomo najtrudniej zacząć. Jest to forum fotograficzne, więc najlepiej chyba będzie od prezentacji swoich zdjęć. Tak się złożyło, że dzisiaj trafił do mnie mój pierwszy makroobiektyw, zdążyłem go ledwie przetestować, efekty możecie zobaczyć poniżej. Nie będę ukrywał, że jestem amatorem i chętnie przeczytałbym parę surowych uwag i wskazówek od bardziej doświadczonych ode mnie.
Dodam tylko, że spodziewałem się znacznie gorszych efektów. Naczytałem się, że makro jest trudne, że bez statywu nie ma szans itp, itd... Tymczasem jest zupełnie na odwrót! Fotki cyka się łatwo i przyjemnie. Trzeba tylko dorobić lampie 'kominek' i nie brak ani światła, ani czasu, w wizjerze również obraz jest wystarczający. Skala 1:1 daje zaskakująco dobre efekty. Jest idealna na muchę (dx), troszkę za mała na komara czy kosarza.
Wybaczcie lichych modeli. Był wieczór, na nic lepszego sobie pozwolić nie mogłem. Jutro rankiem wyjdę zapolować na szlachetniejszego zwierza
Musca domestica #1
Musca domestica #2
Upadły anioł ;]
komar
The Thing
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami