Szukaj
Masz b.fajne miejsce![]()
Kolego po raz kolejny wstawiasz fajne drapole - ja Ci tylko mogę pozazdrościć. Tym kadrom nawet bardzo nie ma co zarzucić - tylko ta ,,zamszowa" obróbka, czy to jakaś maniera czy moda ? MZ przez tą obróbkę te dobre kadry po prostu tracą na jakości gdyż szczegół i kolor który możesz spokojnie wyciągnąć gdzieś ginie w tym ,,zamszu" a ,,zamszowa" głębia wychodzi z ptaka a nawet jest przed nim. Mam nadzieję, że nie obraziłem i ze zrozumieniem podejdziesz do mojego posta
.
pozdrawiam
Mariusz
2 mi się podoba - głównie ze względu na pozę.
Poniekąd się zgodzę. Kolory są super moim zdaniem - tu nic bym nie zmieniał. Przyciemniłbym tylko cienie, żeby zmniejszyć ową "zamszowość".
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Zgodzę się z sektą jeśli chodzi o obróbkęKadry bardzo dobre, tło, trawka - super
Gratuluję![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Wspaniali modele,światło,tło i kolory.
Zgadzam się z sekta co do cieni.
Bardzo dobre foty.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
[QUOTE=pol_t;2583383]Wręcz przeciwnie, wielkie dzięki za cenne uwagi, niestety obróbka u mnie leży
Twoje drapole zawsze są kapitalne. W dobrych warunkach oświetleniowych zdjęcia robisz b.dobre i absolutnie doceniam Twój dorobek fotograficzny znacznie bogatszy i fotograficznie lepszy jak mój. Problem trudnych technicznie zdjęć gdzie matryca nie wyrabia bardzo dobrze i szybko rozwiązuje VIVEZA którą ja stosuję bo ona umożliwia selektywną obróbkę poszczególnych części kadru lub fotografowanego ptaka kiedy tradycyjne suwaki nie dają rady a w PS to jest zabawa z warstwami - bez obawy że utracimy np. walory tła. Jak znajdę trochę czasu to na priv prześlę Ci parę przykładów z zastosowania Vivezy do takich trudnych zdjęć. Na szybko Twoja jedynka z małego jpg ,,zmanipulowana" vivezą. http://imageshack.us/photo/my-images/194/rkkrldb.jpg/
2 - kapitalna , zazdroszczę Ci tych terenów łowieckich
serdecznie pozdrawiam
Mariusz
razza będę zobowiązany za każdą pomoc i dzięki za już
taki bonus
Skontaktuj się z nami