Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Acronis czy Paragon

Jakiego darmowego programu użyć do archiwizacji partycji systemowej.
    Zdziwiłem się ostatnio jak zobaczyłem na moim laptopie że partycja C: jest na trzecim miejscu.
    Chciałbym wyrzucić to całe Recovery samsunga i postawić system jako pierwszy.
    Czy po takiej operacji zrobić malutką partycje na końcu dysku z obrazem systemu?
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Oj pośpieszyłem się z pisaniem posta. Acronis True Image i Paragon Partition Manager są płatne. Mówi się trudno i szukam dalej.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widziałem sporo oprogramowania do archiwizacji dysków, ale czegoś tak genialnego, jak:

Active@ Boot Disk

nie udało mi się jak dotąd spotkać.

http://www.ntfs.com/boot-disk.htm

Nie jest darmowy, ani ... tani, ale dobre narzędzie musi kosztować, a tu dostajesz coś dla czego trudno znaleźć alternatywę.
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach Awatar aro272
    Miasto
    Koszalin/Słupsk

Domyślnie Backup

Cytat Zamieszczone przez pierote Zobacz posta
    Oj pośpieszyłem się z pisaniem posta. Acronis True Image i Paragon Partition Manager są płatne. Mówi się trudno i szukam dalej.
    aplikacja Drive Backup 9.0 Free Edition jest całkowicie bezpłatna.
    Program dostępny jest w polskiej wersji językowej.
    a tu masz link pl http://www.paragon-software.pl/products/free/id,228
    Acronis jest lepszy ale płatny.
    D300s, D80, D750, S24-70 F2.8, N17-55 F2.8, N50 F1.8, P135 F2.8, N35 F1.8, S14 F2.8.

Domyślnie

WD i Seagate udostepniaja Acronis (Home?) do swoich dyskow - przy czym pracuje tylko jak wykryje dysk WD (lub Seagate).

Domyślnie

A ja dam inną rade. Przerzuć wszystko na partycje D, uruchom płytkę windows'a i usuń partycje C i recovery po czym zainstaluj z normalnej instalacyjnej płyty system (nie z recovery dołączanej do laptopa!). Ściągnij sterowniki i zainstaluj.

Teraz zrób sobie obraz partycji systemowej czymkolwiek - masz świeży, czysty system bez zbędnych śmieci jakie dorzuca producent

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Widziałem sporo oprogramowania do archiwizacji dysków, ale czegoś tak genialnego, jak:

Active@ Boot Disk

nie udało mi się jak dotąd spotkać.

http://www.ntfs.com/boot-disk.htm

Nie jest darmowy, ani ... tani, ale dobre narzędzie musi kosztować, a tu dostajesz coś dla czego trudno znaleźć alternatywę.
    Jak mi będzie 'dobrze' scalał i dzielił to pomyśle

Cytat Zamieszczone przez aro272 Zobacz posta
    aplikacja Drive Backup 9.0 Free Edition jest całkowicie bezpłatna.
    Program dostępny jest w polskiej wersji językowej.
    a tu masz link pl http://www.paragon-software.pl/products/free/id,228
    Acronis jest lepszy ale płatny.
    Ooooooooo!!

Cytat Zamieszczone przez grajnert Zobacz posta
    WD i Seagate udostepniaja Acronis (Home?) do swoich dyskow - przy czym pracuje tylko jak wykryje dysk WD (lub Seagate).
    Już szukam starego WD-ka na sataI

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    A ja dam inną rade. Przerzuć wszystko na partycje D, uruchom płytkę windows'a i usuń partycje C i recovery po czym zainstaluj z normalnej instalacyjnej płyty system (nie z recovery dołączanej do laptopa!). Ściągnij sterowniki i zainstaluj.

Teraz zrób sobie obraz partycji systemowej czymkolwiek - masz świeży, czysty system bez zbędnych śmieci jakie dorzuca producent
    Nie mam boxa, z lapkiem dostałem na Recovery dlatego chce mieć go na płycie.

Domyślnie

Powiedzmy że zrobię sobie 'nośnik ratunkowy' np Paragonem to będę mógł wykasować cały dysk łącznie z recovery i z płyty odtworzyć Windowsa na czystym dysku?

Domyślnie

Ponoć systemowe narzędzie jest pewne - używał ktoś?

Uprawnienia umieszczania postów