........ QRDE. Specjalnie wstrzymałem się z zakupem w oczekiwaniu na radę doświadczonych... No i dalej nie wiem co kupić. M58 czy SB800 ? Różnica cenowa nieznaczna, poradźcie, co się lepiej sprawdza w praktyce? Uważam się za ambitnego amatora. Korektę crop`u pewnie dołożą w najbliższym upgrade, tu się nie martwię ale - jak wygląda kwestia rozsyłu błysku? A powtarzalność? Kusi mnie ten drugi palnik, ale czy rzeczywiście daje tak wiele? Czy drugi palnik pracuje tylko w trybie manualnym? bo słyszałem różne opinie. Jeżeli pracuje w iTTL to jak się to sprawdza w różnych sytuacjach? Np- ten sam obiekt, główny palnik w sufit i różnie go ustawiam ? Przykładowo - jeżeli błysnę za plecy to czy dodatkowy palnik to uwzględni i czy się dostosuje? Czy w komplecie są filtry i dyfuzor?
Przy okazji - jeżeli jednak zdecyduję się na SB - czy istnieje jakaś pokrętna kombinacja ustawień, przy której w D70s można byłoby używać lampy wbudowanej jako drugiego palnika? Powiedzmy - SB na szynie błyska w sufit, wbudowana na wprost i do pełni szczęscia to wszystko pracuje w iTTL.
M
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami