Coimbra
Szukaj
Coimbra
Tak na łatwiznę Waść poszedłeś?
Tyle kilometrów się przemieściłeś, aby nam prezentować taki obróbkowy ( albo jego zupełny brak ) szajs ...?
Przykro![]()
NIKON
Takie motywy zdecydowanie prezentują się lepiej gdy się nie "walą do tyłu", a z boków nie wchodzą rozpraszające kolory (jak u ciebie w LG i PG rogu). Recept na to jest wiele, przede wszystkim odejść dalej lub wejść do budynku naprzeciwko. Ponieważ dwa pierwsze prawdopodobnie nie były możliwe, można ratować się prostowaniem w PS. Do tego trzeba by szerszego kadru, z tego co pokazałeś udało mi się tylko "stworzyć", mocno dosztukowując brakujące kafelki, coś takiego: tu klik. Oczywiście nadal są krzywizny i dystorsje, ale to tylko w ramach wskazania kierunku. Na większym pliku powinieneś więcej osiągnąć.
Fajne kolorki. Aha. Azulejo to liczba pojedyncza, mnoga to azulejos.
Tak się składa, że okna to mój ulubiony - niekoniecznie priorytetowy- temat, więc to co zobaczyłem odebrałem z lekkim niesmakiem ( j/w) z racji niestaranności przekazu. Creep pokazał o co chodzi, można by jeszcze spróbować uwypuklić mozaiki bo to zdaje się być najbardziej przyciągającym wzrok elementem. Poza oknami oczywiście![]()
NIKON
No kiepsko to wygląda. Jest jeszcze jedno rozwiązanie, ale dosyć kosztowne. Obiektyw T/S. Wg mnie do robienia architektury, rzecz obowiązkowa. Dosyć wymagający i "czasochłonny", ale efekty są. Nie wszystko da się w PS wyprostować.
D ........... i szpargały
www.f-lex.pl
a juz mnie ktos ubiegł z prostowaniem :P
... i tak was lubie...
Skontaktuj się z nami