Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Obrotowa stopka

Domyślnie Obrotowa stopka

Wiecie może czy da radę gdzieś kupić coś na kształt obrotowej stopki pomiędzy lampę i stopkę tak aby można było obracać lampy nie mające takiej funkcjonalności?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Domyślnie

Samej stopki nie widziałem, jedynie z fotocelą - takie coś.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

A gdzie można kupić same styki takie, jak są w lampie i takie, jak są w body. Jakbym miał styki to może bym coś sklecił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A gdzie można kupić same styki takie, jak są w lampie i takie, jak są w body. Jakbym miał styki to może bym coś sklecił.
    Jak masz duże parcie, to kup przedłużacz stopka-lampa, skróć kabel i kombinuj.
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Kabel TTL i bracket?
    Powinno załatwić sprawę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draco1234 Zobacz posta
    Kabel TTL i bracket? Powinno załatwić sprawę.
    Myślałem nad takim rozwiązaniem ale to już robi się duże. Ti już wolałbym SB-700 zamontować na body. Ja lubię korzystać z SB-400 bo jest mała i do większości moich zdjęć we wnętrzach wystarczająca. Brakuje mi tylko obrotu w prawo i w lewo.

Domyślnie

myślę że tylko kabel Cię ratuje choć chyba lepiej jakieś większe świecidło dokupić z taką 'funkcją'

Uprawnienia umieszczania postów