Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Testowy street :)

Witajcie, kilka klatek z dzisiejszego wypadu do centrum. Baardzo mi zależy na opinii.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Pozdrawiam
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

jak na 'wypad' na pewno bardzo fajnie uchwycone momenty.
    ale czy ostatnie tak miało wyjść? czy ostrość miała być na kobietę za szybą?

Domyślnie

Wszystko celowo
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

troche kadry nie sa do konca OK
    D700 | D200 | D80 | F80 | N14-24 f/2.8 | N24-70 f/2.8 | N70-200 f/2.8 VR I | N50 f/1.8 D | T 17-50 f/2.8 | Sigma ART 35 f/1.4 | 2x SB-800 | Metz 36 C2 | kilka szkieł m42 PAST: D300 | D50
    FOTO KONCERTOWE

Domyślnie

okeeeej? wypadało by coś poradzić ?

Domyślnie

Jest bardzo obiecująco. Rzeczywiście wyczucie kompozycji jeszcze do udoskonalenia. Ostrożnie z jasnymi tłami również, to według mnie ważne, by się albo tam coś działo, albo tło znikało. Jeżeli jest to jednak pół kadru, to ta druga opcja raczej odpada. Szukałbym również prócz samego czynnika ludzkiego, jeszcze jakiegoś interesującego, a może nawet zaskakującego układu, czy to brył, czy kształtów, cieni, napisów. Może kontrastów, czegoś co przykuwa uwagę. Spróbuj wykroczyć poza temat "człowiek na ulicy", uważniej przyjrzeć się otoczeniu. Podoba mi się obróbka nawet. Fajnie że nie boisz się użyć dłuższego czasu, który tu często może dobrze zagrać. Nie bój się domykać przysłonę.

Domyślnie

Wielkie dzięki za miłe słowa mOSAd. Faktycznie bardzo skupiłem się na fotografowaniu ludzi bo po ostatnich zajęciach na uczelni mój mózg został zbombardowany nakręcaniem na fotografowanie ludzi. Zamierzam coraz częściej bywać w mieście i fotografować ulicę i muszę zacząć zauważać rzeczy które wymieniłeś (cienie, bryły itd). Postaram się systematycznie zamieszczać fotografie na forum i czekać na pomocne słowa od bardziej doświadczonych (nie takie jak opinia kolegi boban1819 bo jak widać w ogóle się niczego nie tłumaczy)

Domyślnie

Według mnie tu bardzo dużo może pomóc oglądanie prac uznanych fotografów tej dziedziny. A na forum też jest kilka doskonałych wątków. Można podpatrzyć sposób wyszukiwania miejsc, sytuacji, tego na co warto zwracać uwagę. Upatrzyć jakieś miejsce i się w nim zaczaić na właściwą chwilę, na odpowiednich przechodniów. Ważne też w jaki sposób w fotografii ulicznej ludzie operują perspektywą. Kątem - raczej szerokim niż z ukrycia. To trudna robota w naszych miastach i zamkniętym, nieufnym społeczeństwie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Kątem - raczej szerokim niż z ukrycia. To trudna robota w naszych miastach i zamkniętym, nieufnym społeczeństwie.
    Prawda ale ryzyko też nakręca. Niestety nie samo ryzyko jest problemem ale też beznadziejne prawo. Dość narzekania, trzeba iść na ulicę i fotografować.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    .... A na forum też jest kilka doskonałych wątków. Można podpatrzyć sposób wyszukiwania miejsc, sytuacji, tego na co warto zwracać uwagę....
    Czy mógłbyś któryś z wątków podrzucić, bo sam bym chętnie poczytał, ale jakoś nie mam pomysłu nawet jak taki wątek znaleźć.... będę wdzięczny...
    .

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów