Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie D50 - blokada softu?

Witam wszystkich.
    Jakiś tydzień temu pojawił sie u mnie problem. Podczas przeglądania zdjęć nie mogę włączyć:
    - histogramu,
    - parametrów zdjęcia,
    - wyświetlić przepaleń.
    Czyli krótko mówiąc; mogę obejrzeć zdjęcie i nic poza tym. Gdy chcę włączyć np histogram obraz na ekranie i dioda dają sobie po razie i nic. Amba, wcięło.
    Próbowałem resetować przyciskiem w body, z poziomu softu też, przyciskami. Zmieniam rozdzielczość, raw lub jpg - nic nie pomaga.
    Aparat nie upadł, nie wbijałem nim gwoździ, ani nie rzucałem na odległość. Pracował zgodnie z przeznaczeniem. Jedynie co mi przychodzi do głowy to wyjęta bateria (w celu naładowania) i dość niska temperatura w namiocie (ok 5 st., wilgotność taka jak na dworze - względna).

Jakieś pomysły? Ktoś się z tym spotkał?

Domyślnie

Serwis?
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Serwis?
    Załamałeś mnie. Takiej odpowiedzi się obawiałem.

Domyślnie

Niestety chyba serwis:/
    D7200

Domyślnie

moze ci sie ten przycisk czarny ze strzalkami zepsul i nie reaguje na wciskanie?
    N D50 | N D70s | N 18-55 DX | N 18-70 DX | (m42) Jupiter 135/3.5 | N SB-600 | Stofen | SD 1GB Extreme III | CF 1GB Extreeme III | Marumi WPC UV | Hama UV | Nikon System Bag | statyw

Domyślnie

Reaguje - zmieniam na miniatury 3x3 i śmiga. Na pojedynczym zdjęciu działa - ekran krótko mrugnie i dioda też, ale nic sie nie dzieje.
    A jakby tak zostawić go na tydzień bez zasilania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruffio Zobacz posta
    A jakby tak zostawić go na tydzień bez zasilania?
    To tydzień później dostarczysz go do serwisu i tydzień później go z niego odbierzesz
    Mnie to wygląda na zacięcie się któregoś przycisku (jest na stałe zwarty) - raczej rzadkie uszkodzenie w tej klasie aparatów. Rozumiem, że aparat zdążył już wyschnąć? Para wodna może się kondensować wewnątrz aparatu - to ewentualnie może być przyczyna.

Domyślnie

Spróbuj powymieniać co tam się da, obiektywy, karty - może na innym zestawie coś mu się odetka.
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadki Zobacz posta
    Spróbuj powymieniać co tam się da, obiektywy, karty - może na innym zestawie coś mu się odetka.
    ...i załóż inny dekielek jeszcze.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

tja a jak w samochodzie nie dzialaja wycieraczki to trzeba zmienic opony;]

Do serwisu i tyle - im wiecej bedziesz cudowal tym pozniej bedziesz mial w pelni sprawny sprzet.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów