Witam , dzis z problemem : szzukam filtra który daje efekt podrapanych zdjęc , czy moze powiedziec jaki to ?
![]()
Szukaj
Witam , dzis z problemem : szzukam filtra który daje efekt podrapanych zdjęc , czy moze powiedziec jaki to ?
![]()
"GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
~ JA
Mogłbys mi pomóc czy, tylko moralizowac bedziesz ?
~ JA
patrykolczyk, jak chcesz znaleźć coś czego nie znasz nazwy?
s4int Ci napisał co to jest... resztę zrobi google
Szukasz zdjęcia z interesującą Cię fakturą, np. jakiś odrapany mur, blacha czy co tam chcesz, wklejasz na osobnej warstwie, zmieniasz tryb mieszania tejże warstwy na np. łagodne światło i zmniejszasz krycie. Tyle.
PS
No chyba, że zapytasz bombla… ostatnio coś wspominał o plug-inie Fast Scratch Maker.![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 07-10-2011 o 02:01
Mozna tez skanowac na plaskim skanerze rozne rozerwane kartony lub grube kartki papieru ( w powiekszeniu pojawia sie fajne "wloski" i rozne nierownosci ) , potem to poskladac jako ramke . Moze z tego wyniknac duzo fajnej zabawyTo odnosnie ramki , gdybys chcial
Pozdro
Dzięki Swider i Motorniczy . O taką odp mi chodziło , a nie jak poprzedni ...
~ JA
Napisałem Ci w pierwszy poście jak to się nazywa, ale Ty masz najwidoczniej jakieś poważne braki w nauce czytania ze zrozumieniem. To co napisał Swider i Motorniczy to właśnie TEKSTURA. Może warto było wklepać w google "photoshop tekstura" i sprawdzić o czym piszę, zamiast pisać o "moralizowaniu" (swoją drogą sprawdź co to oznacza, bo przykro się robi jak ktoś używa słów których nie rozumie) ? Najwygodniej jak ktoś poda na tacy krok po kroku co naciskać, bo inaczej to już zbyt duży wysiłek cokolwiek zrobić, a potem wielce urażony.
Zapamiętam na przyszłość, że nie warto pisać czegokolwiek gdy o coś pytasz, bo to się mija z celem.
Ostatnio edytowane przez morzon ; 07-10-2011 o 10:51
hehe... chłop chciał pomóc, to dostał po głowie![]()
S4AINT olej temat, nie ma sensu tracić nerwów jak dzieciak niewychowany i niekulturalny...
Mamiya + Sony
Skontaktuj się z nami