Witam.
Męczyłem to zdjęcie i raczej nie dam rady niczego więcej wymyślić.
Jak Wy to widzicie ?
Zapraszam.
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
Witam.
Męczyłem to zdjęcie i raczej nie dam rady niczego więcej wymyślić.
Jak Wy to widzicie ?
Zapraszam.
Uploaded with ImageShack.us
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Kadr fajny... ale jak dla mnie za bardzo 'zameczony' obrobka.
Ostatnio edytowane przez Paablitos ; 05-10-2011 o 21:05
Troszkę się było zażółciło, ale w sumie podoba mi się taka kolorystyka, ale ja dziwny gust mam
.taki senny krajobrazek.
Mały krzaczorek trochę psuje czystość kadru.
jest przyjemnie, ale dół jakoś mnie drażni.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
Pawel to co dzieje sie z tylu jest bajeczne.........kurcze, nie wiem co powiedziec, swiatlo super, chetnie popracowal bym nad takim RAWem![]()
Nikon http://greg77.com/
Pawle jak dla mnie za "ostro" i dużo kontrastu na pierwszym planie.
leciutko zdejmij kontrast tak jak pisze Jacek, poza tym mz.jest bardzo fajnie, w przyszłości dla takich kadrów staraj się znależć wieksze zróznicowanie kolorystyczne np. na dole zielone u góry ziemia orna lub zboze ect. wówczas fota zyskuje poprzez to że jest mniej monotonna tonacyjniejakośćiowo jest bdb jak na taka ogniskową i swiatło masz fajne
Pawle, światło piękne, zielenie fajowe.
Natomiast obróbkowo widziałbym to troszeczkę inaczej tzn. bardziej na miękko podane (ponoć ostatnio w modzie tak jest).
Można nad kadrem jeszcze trochę popracować i starać się uwydatnić plany. Jak wiadomo tak długa ogniskowa skutecznie spłaszcza perspektywę, co ma swoje wady jak i zalety.
Jeżeli chcesz, to mogę wieczorkiem cosik pogmerać nad tym polnym kadrem?
Kadr jest ok, ale wydaje mi się, że przekontrastowałeś dół...![]()
LED ZEPPELIN
Mam takie na którym dół jest dopiero zasiany,ale mocno wiało wtedy i nieostre jest
Masz rację.W ogóle trzeba od nowa nad tym popracować.
W sumie to nawet nie wiem w jaki sposób to się zmiękcza
Wiesz Pawle moda modą a Pablo Pablem![]()
![]()
![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Skontaktuj się z nami