Pionorama złożona z kilku poziomych kadrów
Proszę wybaczyć rozmiar ale na mniejszym nic nie widać a większego nie odważyłem się wstawić.
Szukaj
Pionorama złożona z kilku poziomych kadrów
Proszę wybaczyć rozmiar ale na mniejszym nic nie widać a większego nie odważyłem się wstawić.
Robi wrażenie.
Moja galeria www.mandecki-media.pl
Fajowe, myślałem o czymś takim ostatnio, tylko ja chciałbym, żeby nie było tych świateł na horyzoncie.
Efekt ciekawy, niemniej taki format średnio mi się podoba.
Rozumiem, ze chciałeś pokazac jak najwięcej nieba, ale myślę, że obcięcie i zredukowanie kadru do formatu 4x3 również było ciekawe
Wtedy można by wstawic większe i ... nacieszyc oko szczególami![]()
ok to jest droga mleczna tak ? nie chce wyjść na głupka, a z resztą może i wyjde ale kto pyta jest głupi 5 min, a kto nie pyta jest głupi przez całe życie, więc zaryzykujeczy nie są te gwiazdy AŻ zbyt niebieskie ?
Też bym chciał![]()
Tak to droga mleczna. Co do koloru to nie jest on do końca wiernie oddany jeśli chodzi o gwiazdy. Żeby gwiazdy miały właściwe barwy należałoby robić zdjęcie z balansem bieli w okolicach 5000K. Jednak przy takich ustawieniach cały obrazek byłby za sprawą zanieczyszczenia światłem brunatny. Do tego należy dodać wady obiektywu takie jak aberacja, która przy praktycznie otwartej, jasnej stałce nie jest mała.To co widać to jakiś kompromis.
zadbałeś o b.dobry motyw i fota wyszła mega - bardzo mnie sie podoba![]()
Baaardzo miłe dla oka
Używałeś montażu paralaktycznego?
D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi
Niektóre gwiazdy nieco zniebieszczałe ale i tak bardzo się podoba.Fajny format.Coś innego od standardowego.
Skontaktuj się z nami