Close

Strona 218 z 371 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3702
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Czy widział ktoś żywego wirusa ptasiej grypy czy wirusa zachodniego Nilu. Czy mają go znajomi?
    Ja nigdy nie widziałem. Nikogo z tym wirusem nie znam. Czy w takim razie problem tych wirusów istnieje czy nie?
    Ba, powiem więcej, czy ktoś widział kogoś zarażonego przywrą krwi (Schistosoma haematobium), która to jest po prostu zmorą krajów ciepłego klimatu, i gdzie znajduje najwięcej nosicieli?
    Problem jednak w tym, że i wielu naszych rodaków nosi to świństwo i nigdy, aż do swojej śmierci, która jest więcej niż pewna i właśnie z powodu nosicielstwa tego pasożyta, nie uwierzy, ani nawet nie dowie się, jaka jest przyczyna ich końca.
    Bo tu problem stanowi nie tyle brak objawów, bo one cyklicznie występują, a raczej absolutna niemożność wykrycia tego w polskich warunkach laboratoryjnych.
    Zresztą, gdyby lekarze zlecali specjalistycznym laboratoriom badania na ewentualną obecność tego pasożyta, to może może, ale i im nie przyjdzie do skołatanych głów, że nie tylko tubylcy ciepłych stref klimatycznych noszą to świństwo, ale zdarza się to również i turystom.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ten wątek jest epicki. Lepszy nawet od brazylijskich seriali
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Czy ktoś posiada macbooka ? i mógłby mi parę kwestii wytłumaczyć w nim? kupiłem lapka 3 dni temu i się strasznie gubię
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    Czy ktoś posiada macbooka ? i mógłby mi parę kwestii wytłumaczyć w nim? kupiłem lapka 3 dni temu i się strasznie gubię
    http://support.apple.com/pl_PL/manuals/
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No to pytaj o konkretne rzeczy, bo system jak w każdym macu, a resztą aż tak nie odbiega od innych laptopów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Czy widział ktoś żywego wirusa ptasiej grypy czy wirusa zachodniego Nilu. Czy mają go znajomi? Ja nigdy nie widziałem. Nikogo z tym wirusem nie znam. Czy w takim razie problem tych wirusów istnieje czy nie?
    Do powyższego trzeba dodać kontekst geograficzny. I tak, w Polsce problem ten praktycznie nie istnieje. Podobnie jak problem tygrysów czy skorpionów. Pomimo że gdzieś bezsprzecznie są. Tak samo samo problem wirusów na komputerach jest, ale w kontekście konkretnej grupy, praktycznie nie istnieje.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    No to pytaj o konkretne rzeczy, bo system jak w każdym macu, a resztą aż tak nie odbiega od innych laptopów
    1) Safari

(fajna przeglądarka) ale czy da się dodatkowo utworzyć pasek zakładek?

identyczny jak jest przy tej książeczce(mam już jeden taki pasek ale chciałbym drugi bo nie mieszczą mi się przydatne linki.

2)Spotlight

U góry taka lupa, chciałem sprawdzić czy wyrzuciłem pewien plik z rozszerzeniem .dmg, wpisuję i faktycznie jest, pokazuje mi się lokalizacja dokumenty, ale jak wchodzę w dokumenty poprzez finder>po lewo dokumenty to tam jest pusto, czemu?

3) Photoshop cs5

Photoshop uruchamia się błyskawicznie przy 8gb ramu ale czemu jest przezroczysty, chodzi mi o jego wnętrze, są po lewo i po prawo przyborniki ale nie ma jakby szarego tła które było w windowsie, oczywiście jak już zrobię nowy plik typu 500x500 px to pokazuje mi sie okienko i w opcjach mogę zaznaczyć z Standard Screen Mode na Full Screen Mode With Menu Bar ale czy można od razu zrobić taki zabieg by się wyświetlał ten With Menu Bar przy uruchomieniu photoshopa?

na razie te 3 problemy..
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

(fajna przeglądarka) ale czy da się dodatkowo utworzyć pasek zakładek?
    Widok->Pokaż pasek z kartami.

Photoshop uruchamia się błyskawicznie przy 8gb ramu ale czemu jest przezroczysty
    PS na Mac nigdy nie miał "tła". Zresztą taka filozofia zawsze była w Macach. Zależy od aplikacji. Jeśli Panu to przeszkadza, dobrym wyjściem jest ustawienie aby PS odpalał się na innym (pustym) biurku. Zresztą tryb "wielobiurkowy" (Spaces) jest genialny jeśli chodzi o porządek przy większej ilości aplikacji. Nie ma okienek włażących nawzajem na siebie. Konfiguracja tego jest inna w poprzednich OSX a inna, na początku dziwna, ale po przyzwyczajeniu znacznie lepsza, w najnowszym Lionie. W Lionie, prawym klawiszem na ikonie, Opcje->Przypisz do->Wybór biurka.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 04-10-2011 o 12:11
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

2)Spotlight

U góry taka lupa, chciałem sprawdzić czy wyrzuciłem pewien plik z rozszerzeniem .dmg, wpisuję i faktycznie jest, pokazuje mi się lokalizacja dokumenty, ale jak wchodzę w dokumenty poprzez finder>po lewo dokumenty to tam jest pusto, czemu?
    zaznacz interesujący Cię plik w wyniku szukania spotlight i wciśnij alt + cmd, pokaże się dokładna ścieżka - stawiam na pobrane rzeczy
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Do powyższego trzeba dodać kontekst geograficzny. I tak, w Polsce problem ten praktycznie nie istnieje. Podobnie jak problem tygrysów czy skorpionów. Pomimo że gdzieś bezsprzecznie są. Tak samo samo problem wirusów na komputerach jest, ale w kontekście konkretnej grupy, praktycznie nie istnieje.
    Właśnie, właśnie. Aspekt geograficzny - w dobie internetu odpada. Jeżeli wirus na maka jest gdzieś np. na Samoa, to tak samo występuje w Polsce.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 218 z 371 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów