Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: D3100 - test.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Dokladnie.
    Zeby ten d5100 mial porzadne filmowanie, to jeszcze mozna sie zastanawiac.
    Niech ci dobrze sluzy, a za zaoszczedzona kase nabadz jakies fajne (czyt. przydatne) akcesoria.
    a co z tym filmowaniem w d5100 jest nie tak proszę mnie oświecić
    Nikon

Domyślnie

jak u was działa czyszczenie matrycy? Mam na mysli czy po włączeniu maciejakiś komunikat?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

czuc wibracje

no ja mam 1,5 miesiaca , ogolnie aparat naprawde dobry polecenia , aczkolwiek wiem juz czego mi brakuje - szybszych zdjec seryjnych , niecale 4/s to troche malo do sportu

poza tym moze jestem laikiem ale nie widze rzeczy ktore by byly lepsze w drozszych nikonach

Domyślnie

wibracji nie czuje , ale jak było cicho to słyszałem takie piszczenie w środku po włączeniu przez pare sekund. Takie samo piszczenie jest gdy wymusze czyszczenie więc pewnie działa. Ale wyczuwalnych wibracji nie mam.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    a co z tym filmowaniem w d5100 jest nie tak proszę mnie oświecić
    Nie masz wpływu na parametry ekspozycji (pełna automatyka), no co najwyżej przysłonę można ustawić ale już nie czas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    wibracji nie czuje , ale jak było cicho to słyszałem takie piszczenie w środku po włączeniu przez pare sekund. Takie samo piszczenie jest gdy wymusze czyszczenie więc pewnie działa. Ale wyczuwalnych wibracji nie mam.
    Nic dziwnego, że nie czujesz wibracji. D3100 ma czyszczenie matrycy ultradźwiękami więc wibracje to wytwór czyjejś wyobraźni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GWS Zobacz posta
    Nie masz wpływu na parametry ekspozycji (pełna automatyka), no co najwyżej przysłonę można ustawić ale już nie czas.
    Dziwne bo w moim modelu mogę ustawić wszystkie te opcje na manualu
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-09-2011 o 20:16
    Nikon

Domyślnie

Pytanie do użytkowników d3100 czy wam też tak długo przetwarza obraz w przypadku długiego naświetlania?

Domyślnie

Nie. Może ,masz włączone ADL lub odszumianie. Ale nawet odszumianie nie wpływa znacząco- adl ogromnie.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Czas przetwarzania jest taki sam jak czas naświetlania. Im dłuższy czas naświetlania tym dłuższy czas przetwarzania. Tak mówi instrukcja (a przynajmniej tak mi się wydaje).

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów