(...)prąd tam gdzie jesteśmy, w nocy wyłączone wszystkie czuwania /TV, modem, router, wieża/, w kuchni żarówki energooszczędne, przy komputerze, TV lampka biurowa energooszczędna, a nie żyrandol 150W. Itp, itp. (...)
Kheh, ja wiem, że się tak powinno robić, tylko wtedy codziennie rano trzeba wykonywać całą sekwencję startową domu, jak w samolocie, z checklistą. Ja na to za leniwy jestem. Przez chwilę próbowałem, ale wymiękłem...
Kheh, ja wiem, że się tak powinno robić, tylko wtedy codziennie rano trzeba wykonywać całą sekwencję startową domu, jak w samolocie, z checklistą. Ja na to za leniwy jestem. Przez chwilę próbowałem, ale wymiękłem...
No właśnie. A wystarczy wydać 12 zł na programator czasowy i automat procedurę startową odpali jak będziesz ząbki mył Dzisiaj, jak bym robił remont instalacji elektrycznej to bym dał podwójne gniazdka. Jedne by były pod napięciem cały czas, drugimi by sterował programator.
Ostatnio edytowane przez amirez ; 22-09-2011 o 10:58
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami