poczytam instrukcje w najblizszym mozliwym czasie. w tej chwili musze powalczyc z fotami, zajac sie synkiem i w wolnym czasie isc do pracydobrze, ze nastepne blyskanie za jakis czas
naucze sie obslugiwac te lampe...
Szukaj
poczytam instrukcje w najblizszym mozliwym czasie. w tej chwili musze powalczyc z fotami, zajac sie synkiem i w wolnym czasie isc do pracydobrze, ze nastepne blyskanie za jakis czas
naucze sie obslugiwac te lampe...
jak walniesz palnikiem na wprost to na murze bedziesz mial cienie, a jak podniesiesz palnik to unikniesz cieni. no chyba, ze lubisz miec cienie na murze. ja nie. nie bylo to moje pierwsze blyskanie, ale pierwsze blyskanie z SB900. wczesniej swietnie dawala rade SB600, ale zaliczyla zwieche i trzeba bylo wymienic. w 600 czegos takiego jak odciecie termiczne nie bylo stad moje zdziwienie. w instrukcji to co doczytalem przed impreza, ze cos takiego moze sie przytrafic, ale nic wiecej tam nie jest opisane...
Ech i kolejne narzekania że sb900 jest do kitu... I kolejny przypadek kiedy to operator jest do kitu...
czy ja gdzies napisalem, ze lampa jest do kitu? zadalem tylko pytanie o odciecie termiczne, a tu oczywiscie spekulacje na temat autora watku, ze zdjec robic nie portafi...
najlepiej jest j***ac lampa prosto w fotografowanego czlowieka, wypalic mu zrenice i cieszyc sie z efektu...
jak palnik jest na 45 to swiatlo oczywiscie poleci w strone obiektu, ale juz nie z taka moca jak na wprost. wystarczy zeby doswietlic, zlikwidowac cienie na twarzy, ale nie wypali faktury skory i oczu...lampa sluzy mi jako dodatek do fotografii, a nie jako glowny instrument...
ok, watek mozna wywalic do kosza. niestety niczego konkretnego sie nie dowiedzialem...
Nie ma się co unosić, konkretnych rzeczy dowiesz się czytając instrukcję i o trybach pracy, których wcześniej użyłeś.
Mydelniczka służy do walenia palnikiem na wprost, jeśli chcesz palnik 45 stopni do góry, to trzeba wyjąć wizytówkę ( i/lub odbić jak jest od czego).
Polecam ten przewodnik http://tadgawin.blogspot.com/2010/02/03.html i lekturę http://foto.jasiu.pl
Skontaktuj się z nami