Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie debiut na chrzcie

Witam, jak co poniektórzy się orientują będą to moje pierwsze zdjęcia umieszczone na tym forum,
    poddaję się dobrowolnie waszej krytyce, bo w sumie nikt obiektywnym okiem jeszcze ich nie oglądał.
    Chciałbym poznać zdanie kogoś kto jakiś czas siedzi w tej dziedzinie, bo ja sam niby 'fotografia' od dawna, ale pierwsza lustrzanka od kwietnia i takie przykładowe efekty:
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

co jest w nich nie tak i co jest w porządku (jeśli w ogóle(; )czekam na komentarze..
    Pozdrawiam(;

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Mocno "zablyskane" i bardzo kiepski kolor skory. Kadry wygladaja na przypadkowe. Niestety nie wyrywa to z kapci, ale jak to sie mowi: nie od razu Krakow ....

Domyślnie

Nie błyskaj dziecku lampą po oczach!
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

przepraszam(;.. wiedziałem, że to będzie duży minus, ale wtedy dosyć ciężko było mi coś ustrzelić bez lampy, a ona wbudowana i żadnego dyfuzora, tylko tyle mam na usprawiedliwienie.. to było 2miesiące po zakupie aparatu, może teraz go trochę lepiej ogarniam.. dzięki za komentarze

Domyślnie

odbijaj światło !
    no chyba ze błyskałeś wbudowaną...

edit: no chyba że, ale podbij iso, przysłona na maksa otwarta i ogranicz siłę błysku..

Domyślnie

jak napisałem wyżej, no niestety..

Domyślnie

Zdjęcia z kategorii koszmarków czyli "Jak nie należy robić zdjęć na chrzcie"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Zdjęcia z kategorii koszmarków czyli "Jak nie należy robić zdjęć na chrzcie"...
    czyli konkrety proszę, bo taki komentarz nadaję się natomiast do 'jak nie komentować zdjęć'..(;
    uzasadnienie mile widziane.
    z lampą wiem że przegiąłem ale początki są trudne zazwyczaj..

Domyślnie

ja nawet na początku nie waliłem ludziom po oczach nikt ci tu dokładnie nie da przepisu na dobre foty
    oglądaj czytaj ćwicz
    aczkolwiek nie należy zapominać ze ten dział ma w nazwie "albumowa"
    do albumu takie zdjęcia ujdą :P
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Niestety nie jest dobrze. Lampa i WB porażka.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów