Szukaj
Virtualbox czyli pewnie jakiś emulator os systemu na zwykłym pc?
Trochę tego...trochę tamtego...
Virtualbox, to nie emulator systemu, a komputera, na którym można uruchomić dowolny system, oczywiście dysponując
odpowiednio dużymi zasobami dyskowymi.
To oprogramowanie ciągle rozwijane, więc jest szansa na naprawdę poprawne działanie testowanych systemów, czy wręcz używanie określonego oprogramowania przypisanego do konkretnych systemów.
Medice, cura te ipsum.
No kurcze liczylem ze tu rozwieje wszelkie watpliwosci czy kupic Lightroom 3 czy Capture One Pro 6. Lightrooma testuje od lat, obrabia mi sie w nim dobrze, ale czytam ze topowi fotografowie to korzystaja z C1, ze kolory w C1 super i w ogole.
Aperture odpada, mam Windows 7.
Zastanawiam sie dalej w co lepiej zainwestowac. Akurat w LR mam juz przyzwoite doswiadczenie, C1 uczylbym sie od nowa. No i potrzebuje nimi obrabiac efektywnie reportaze na 300-400 zdjec. Jakies rady ?
Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...
moim zdaniem C1 do reportazy to sie tak srednio nadaje (zeby nie na pisac ze wcale)
za to do pojedynczych zdjec ludzi (moda, portret itp) rzeczywiscie jest chyba lepszy (szczegolnie skora)
ja jednak zostalem przy tandemie LR plus PS
Jak sie toche posiedzi przy LR i ogarnie kolorystyke, do tego stwoarzy troche presetow to tez daje rade
Ale z tego co się orientuję jest możliwość zainstalowania Mac os x na PC. Pytanie tylko jak to się sprawuje? Ma ktoś? http://forum.osx86.org.pl/
mozna ale maszyna musi byc dokladnie skonfigurowna pod system (tak w skrocie)
poszukaj sobie hackintosh (zreszta na tym forum masz sporo informacji)
Pewnie poszukam jak to zainstalować. Pytałem tylko czy ktoś ma i czy jest sens? Jak to się sprawuje, jest stabilne itd?
To szkoda czasu. Zostaje nx2 i lightroom. Ewentualnie zmiana kompa![]()
Skontaktuj się z nami