Close

Strona 195 z 371 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 941 do 1 950 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    no widzisz a u mnie jest odwrotnie i chętnie powitałbym maca na biurku w pracy ale niestety polskie uczelnie w ramach przetargów kupują tylko najtańsze pecety Nikogo się zmuszam do maca i pewnie Twoja niechęć to kwestia przyzwyczajeń. Ale czasami warto poszerzać horyzonty a nie jak większość ludzi nawet nie mieli styczności ale od razu że apple jest be.
    znasz większość ludzi i wiesz z czym mieli styczność i jaka jest ich opinia? jest ich coś ok. 6,5-7 mld, więc masz naprawdę szerokie grono znajomych - to taki przytyk apropos używania kwantyfikatorów

a uczelnie kupują to co wychodzi z przetargów, a że tam głównym czynnikiem jest niemal zawsze cena... to będa to najtańsze pecety i tyle
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Niechcialbym aby ktos po przeczytaniu tego watku odniosl mylne wrazenie ze zebrala sie grupa windziarzy - haterow. Nikt tutaj nie twirdzy ze Winda jest jedynym dobrym systemem, a mac to straszne gowno Wszelkie zarzuty przeciwko mac OSX wziely sie z gloryfikowania tego systemu prezz pewne osoby i twierdzeniu ze jest to system calkowicie bez wad, idealny i calkowicie unhackable.
    Nasza ostra reakcja ( pozwole sobie, wypowiedziec sie w imieniu nie tylko swoim ) zostala sprowokowana wlasnie fanatyzmem makowkowym i zakrzywianiem rzeczywistosci, co zawsze jest zle dla odbiorcy nie majacego w temacie doswiadczenia.
    Nikogo nie zmuszam(y) do Windowsa czy jakiegokolwiek innego systemu. Po prostu tego typu propaganda az boli w oczy.

@toki
    Wieksze polskie uczelnie maja pracownie w OSX ( PW ma, z tego co wiem to SGGW tez ).
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

A ja bym bardzo chciał, żeby możnabyło legalnie i bezproblemowo instalować OS X na nieogryzkowych pecetach
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Legalnie można (europa). Bezproblemowo - z tym już gorzej. Ja mam na PC, ale konfig zbliżony do jednego z maców. Następnym kompem będzie Macbook Pro 17.

Domyślnie

No i to jest ból. A ból boli i to jest niefajne

Domyślnie Re: Dlaczego Apple MAC?

Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby składając nowego kompa zrobić konfig pod maca. Wtedy komplikacji nie ma. Jest trochę bardziej skomplikowana instalacja, ale wystarczy przeczytać poradnik i po problemie. Ew. zlecić komuś z okolicy zainstalowanie za stówę. Problem jest jak lecisz z takim kompem poza europę, ale nie wnikalem w to dokładnie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Wieksze polskie uczelnie maja pracownie w OSX ( PW ma, z tego co wiem to SGGW tez ).
    Owszem pracownie tak ale jako pracownik to już na swoje biurko mogę zamówić tylko PC. No chyba, że na tym biurku znajdzie się prywatny macbook tak jak do tej pory to ma miejsce choć uczciwie trzeba przyznać, że jak przychodzi do użycia coś z oprogramowania inżynierskiego to bez PC i windowsa niestety się nie obejdzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby składając nowego kompa zrobić konfig pod maca. Wtedy komplikacji nie ma. Jest trochę bardziej skomplikowana instalacja, ale wystarczy przeczytać poradnik i po problemie. Ew. zlecić komuś z okolicy zainstalowanie za stówę. Problem jest jak lecisz z takim kompem poza europę, ale nie wnikalem w to dokładnie.
    Generalnie jest za dużo zabawy. Ja mam komputer głównie do pracy, ma działać

Domyślnie

Jedno pytanko skinny500.

Po instalacji OS X na hackintoshu trzeba go bootować z usb/cd, żeby odpalić system? Czy zostało to już poprawione i bootuje się normalnie jak zwykły mac?

Domyślnie

Nigdy nie trzeba było bootować z usb/cd (no chyba że wiele lat temu to nie wiem). Działa dokładnie tak samo jak normalny mac.

Strona 195 z 371 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów