Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Pierwsze kroki w studio

Witam
    Do tej pory były tylko plenery wiec postanowiłem spróbować swych sil w domowym studio. Oto efekt. Uwagi i opinie mile widziane.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mi się bardzo podoba i nie widzę nic, do czego by tu się przyczepić.

Domyślnie

Dla mnie bomba (fajnie "kroki" robisz w tym studio), ale pewnie pojawią się malkontenci, którym "obcięty" nadgarstek będzie przeszkadzał.
    Ogólnie podoba mi się kadr, światełko (może te "kontrujące" troszkę za mocne, ale to nic wielkiego), delikatna obróbka. Fajna praca - załącz jeszcze coś z tej sesji.

Domyślnie

Za mocna kontra z tyłu. Ale modelka rekompensuje braki techniczne
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

NIGDY nie robilem w studio, ani nie znam sie na lampach bo tez NIGDY nie uzywalem, ale kontre od tylu dalbym troche bardziej w gore no i troche slabsza.
    Do tego dosc "plasko" oswietlona twarz / nos, ale to moze ja sie nie znam.

Ale ogolnie bardzo sie podoba
    Don't take life too seriously... You'll never escape it alive, anyway.

Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -AciD- Zobacz posta
    NIGDY nie robilem w studio, ani nie znam sie na lampach bo tez NIGDY nie uzywalem, ale kontre od tylu dalbym troche bardziej w gore no i troche slabsza.
    Do tego dosc "plasko" oswietlona twarz / nos, ale to moze ja sie nie znam.

Ale ogolnie bardzo sie podoba
    Kontrę dałbym bardziej z tyłu, żeby równo zarysowała całą postać, przód zaświecony idealnie, modelka zagrała...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Jak na pierwsze kroki jest bardzo dobrze. Powiedziałbym nawet, że zbędny komentarz, bo zdjęcie naprawdę jest w porządku. Osobiście dałbym więcej światła na ręce i tak samo je obrobił bo trochę różnią się od skóry na twarzy. Może to też przez makijaż. Ale ogólnie mi się podoba. Pozdrawiam!

Domyślnie

Rzeczywiście kontra mogla być wyżej. Zmiana oświetlenia do każdego ujęcia to jest coś do czego nie jestem przyzwyczajony robiąc zdjęcia w plenerze. Człowiek od blendy zostanie poinstruowany i wie co ma robić, ewentualnie słowna komenda działa natomiast na flesz już nie bardzo
    Pozdrawiam i dziękuje za uwagi!

Domyślnie

Jeżeli to portret typowy miał być to zdecydowanie przedobrzona obróbka. Jeżeli stylizacja glamour/beauty (a na to wygląda) to obróbki się już przyczepić należy. Przede wszystkim za szarości skóry na rękach i dekolcie. Dodatkowo obróbka oczu jest dość nienaturalna. Czepię się też niezdecydowanego cięcia góry kadru oraz samego tematu, którym w obecnej kompozycji stały się usta i zęby.
    Ale efekt całościowy zasługuje na uznanie! Na pierwsze próby to naprawdę rewelacja. Widać przede wszystkim świadomość roli światła. I całkiem spore umiejętności w obróbce. Jeżeli będziesz kontynuować ten temat, to należy wypracować jeszcze krytyczne spojrzenie, tak by nie przesadzić z efekciarstwem.

Domyślnie

Dziekuje mOSAd za wnikliwy komentarz. Z poczatku myslalem by przekadrowac bez dloni lecz pozniej zostalo na orginalnym kadrze ale niestety dlonie nie dostaly juz nalezytej uwagi. Tu sie przyznaje.
    Pozdrawiam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów