Close

Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

pebal, nie myślałeś by dodać do SNS-Resizer hurtowe usuwanie exif? By można było bez kompresji, pomniejszania zdjęc etc.. tylko usunąć exif z wielu plików naraz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    pebal, nie myślałeś by dodać do SNS-Resizer hurtowe usuwanie exif? By można było bez kompresji, pomniejszania zdjęc etc.. tylko usunąć exif z wielu plików naraz.
    Możesz pobrać, odpowiednio skonfigurowane, narzędzie ExifTool i korzystać z niego podobnie jak z SNS-Resizer (przeciągając na ikonkę programu pliki lub katalogi obrazów).
    Należy tylko pamiętać, że narzędzie to w tej konfiguracji, usuwa wszystkie metadane obrazu a więc także osadzone profile kolorów. W związku z tym, przetwarzane obrazy powinny być zapisane w przestrzeni sRGB.

Domyślnie

W doskonałej darmowej przeglądarce plików - FASTSTONE IMAGE VIEWER, też jest wygodne narzędzie do usuwania EXIF
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Jaka jest maksymalna ilość zdjęć, które można zmniejszyć w jednym procesie ? Mam ok. 1600 zdjęć w formacie jpg i gdy chcę dodać wszystkie wyświetla się "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.". Poza tym zmniejszanie działa gdy dodaje pojedyncze pliki czy kilka plików.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółty Zobacz posta
    Jaka jest maksymalna ilość zdjęć, które można zmniejszyć w jednym procesie ? Mam ok. 1600 zdjęć w formacie jpg i gdy chcę dodać wszystkie wyświetla się "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.". Poza tym zmniejszanie działa gdy dodaje pojedyncze pliki czy kilka plików.
    a co za problem puścić partiami? po 300/400 sztuk.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Przy 300 - 400 jest to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółty Zobacz posta
    Nie ma żadnego limitu jeżeli przeciągniesz na ikonkę programu katalog z obrazami, zamiast wielu plików obrazów.
    W przypadku przeciągania na ikonkę programu wielu plików obrazów, ilość możliwych do przetworzenia obrazów jest zależna od wersji systemu operacyjnego i długości ścieżki do plików. Ograniczeniem jest wielkość bufora konsoli a nakładane jest przez system operacyjny.

Domyślnie

Wielkie dzięki, działa, właśnie "miele" pliki

Domyślnie

Dzięki Pebal - ten program jest dla mnie idealnym narzędziem
    NIKON D3100, N 18-105 VR, N 70-300 VR

Domyślnie

Pebal, zamierzasz jeszcze rozwijać ten projekt?
    Ja ciągle liczę na możliwość dodawania najprostszych białych ramek, bez udziwnień -- tylko tego brakuje mi w programie.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów